Cele mai citite
 


Ministrul Traian Igaş a participat la inaugurarea serviciului SMURD în Sălaj
sâmbătă, 17 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul SMURD a fost operaţionalizat vineri, în Sălaj, în cadrul unei ceremonii la care au fost prezenţi ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, şi şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), colonel Sorin Marcel Lucaciu.
"Este o zi importantă pentru că astăzi reuşim să mai deschidem un centru în judeţul Sălaj, un centru pe care ni l-am propus de la începutul anului şi uitaţi că bunul Dumnezeu ne-a ajutat acum, în prag de Sărbători, să reuşim să ducem la bun sfârşit şi această idee a noastră, de a avea acoperire la nivel naţional şi de a avea acoperite şi aici în partea de Nord Vest a ţării", a declarat, la inaugurarea SMURD, ministrul Traian Igaş.
Acesta a precizat că la nivel naţional, mai sunt patru judeţe fără acoperire SMURD.
"Cu ajutorul lui Dumnezeu, cel târziu la începutul lunii ianuarie vom acoperi şi cele patru judeţe. E vorba de Tulcea, Caraş, Gorj şi Teleorman. Astăzi, am reuşit la Sălaj şi Covasna să dăm drumul celor două servicii. De asemenea, nu cu foarte mult timp în urmă am operaţionalizat zona de Vest, care este dotat cu un elicopter şi care deserveşte inclusiv judeţul dumneavoastră. Tot undeva la începutul anului viitor încercăm să deschidem un centru operaţional cu elicopter în zona de sud, mai exact la Craiova şi, încet, încet să ne extindem pe tot teritoriul României", a mai spus ministrul Traian Igaş.
Dr. Raed Arafat a precizat, la rândul său, că noul serviciu operaţionalizat în Sălaj va asigura intervenţii mai rapide în cazul unor situaţii de urgenţă.
"Anul trecut, la trei minute IGSU executa o misiune SMURD, în medie, tot timpul anului. Anul acesta am ajuns la două minute jumătate o misiune SMURD executată de IGSU. Ce facem astăzi la Sălaj este să creştem capacitatea de intervenţie, să asistăm populaţia mai bine, să ne asigurăm că vom sosi la repede, împreună şi cu Serviciul de Ambulanţă", a subliniat Arafat.
După festivitatea militară şi religioasă prilejuită de inaugurarea SMURD, Traian Igaş şi Raed Arafat au înmânat paramedicilor din cadru ISU Sălaj cheile a patru ambulanţe speciale noi, care vor fi folosite în cadrul acestui serviciu, iar mai apoi au tăiat panglica de noul sediul unde va activa SMURD.
ISU Sălaj a primit trei ambulanţe speciale pentru SMURD, achiziţionate printr-un proiect al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania de Nord, finanţat în cadrul Programul Operaţional Regional, şi o ambulanţă de la Ministerul Sănătăţii. Tot de la minister urmează să mai fie primim trei ambulanţe. De asemenea, 62 de cadre au fost instruite ca paramedici.
Serviciul SMURD în Sălaj înseamnă, actualmente, o staţie în cadrul detaşamentului Zalău, alături de alte două pe lângă gărzile de intervenţie ale pompierilor din Ileanda şi Nuşfalău, în perioda următoare urmând a deveni operaţionale şi substaţiile SMURD din Jibou, Şimleu Silvaniei şi Cehu Silvaniei. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Sălaj: Dispecerat medical integrat Ambulanţă - ISU, la Zalău Cel de-al patrulea dispecerat medical integrat pilot la nivel naţional, ce reuneşte Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a fost inaugurat, vineri, la Zalău, în prezenţa subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, şi a oficialităţilor...
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
Serviciul SMURD va fi operaţionalizat vineri la Sălaj Serviciul SMURD va fi operaţionalizat vineri, în Sălaj, la eveniment fiind anunţată prezenţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi a şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), colonel Sorin Marcel...
Raed Arafat:Lansarea componentei SMURD în zona Sebeş creşte capacitatea de intervenţie Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, fondatorul SMURD, a declarat, vineri, la Sebeş, că anul acesta au fost alocate fonduri pentru achiziţionarea a două elicoptere, dintre care unul va înlocui, în iulie, elicopterul de Poliţie de la Iaşi, iar cu celălalt se va inaugura, în septembrie...
Mureş: Recepţie finală a unicului proiect din ţară pe îmbunătăţirea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă Reprezentanţii judeţelor din Regiunea de Dezvoltare Centru, ai ministerelor Administraţiei şi Internelor, Dezvoltării şi Turismului şi Sănătăţii au participat, sâmbătă, la Târgu Mureş, la recepţia finală a primului proiect regional din ţară care a intrat în finanţare după aderarea României la Uniunea...