Cele mai citite
 


Tulcea: Taxă de spitalizare de 180 de lei pe zi, pentru pacienţii neasiguraţi
sâmbătă, 17 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pacienţii neasiguraţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea vor plăti, începând de anul viitor, o taxă de spitalizare de 180 de lei pe zi, potrivit unei hotărâri aprobate vineri în timpul şedinţei în plen a Consiliului Judeţean (CJ).
Directorul SJU, Ion Popescu, a declarat pentru AGERPRES că iniţial cheltuielile de spitalizare pentru un pacient au fost estimate la 160 de lei, având în vedere însă faptul că preţul energiei electrice şi al altor utilităţi vor creşte, a propus CJ o taxă de spitalizare în cuantum de 180 de lei pe zi.
Acestui cost care, potrivit sursei, este format din contravaloarea cazării, a meselor şi a salariilor medicilor, i se vor adăuga contravaloarea medicamentelor şi a materialelor sanitare, precum şi a analizelor, investigaţiilor şi altor examene medicale.
'Eu nu cred că ne va ajuta vreun pic această taxă, din cauză că majoritatea pacienţilor merge la CJAS şi plăteşte retroactiv asigurarea medicală, circa 300-400 de lei, în loc să se interneze ca neasigurat şi să plătească o sumă mult mai mare. Acesta este un motiv în plus din punctul meu de vedere pentru aprobarea înfiinţării caselor judeţene de asigurări private de sănătate. Eu nu cred că un asigurator privat ar permite o asemenea situaţie. Este ca în cazul accidentelor rutiere - un asigurator privat nu te despăgubeşte dacă plăteşti CASCO doar pe ultima lună', a menţionat directorul Popescu.
Potrivit hotărârii aprobată vineri, pacienţii neasiguraţi care nu-şi achită la termen obligaţiile financiare către SJU, vor fi obligaţi să plătească majorări de întârziere de 2% din cuantumul obligaţiilor neachitate în termen, respectiv din valoarea contractului, calculată pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv.
În momentul de faţă, conform SJU, doar 1% din pacienţii celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ sunt neasiguraţi. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă, în creştere cu peste 20% faţă de cel din 2014 Bugetul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Tulcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), a crescut anul acesta cu peste 20% faţă de cel de anul trecut, potrivit directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Eugenia Vasile.
Tulcea: Sume suplimentare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea a fost suplimentat cu 1,8 milioane de lei de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), după ce în primul semestru numărul consultaţiilor şi tratamentelor acordate pacienţilor a depăşit plafonul stabilit iniţial.
Tulcea: Acţiune de strângere de fonduri pentru secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Asociaţia "Spitalul Judeţean de Urgenţă" (SJU) din Tulcea va organiza săptămâna viitoare o acţiune de strângere de fonduri pentru secţia Pediatrie a celei mai importante unităţi spitaliceşti din judeţ care, în prezent, are doar un singur medic specialist.
Tulcea: Situaţie financiară critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sumele alocate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Tulcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu, de la începutul acestui an, sunt comparabile cu cele alocate anul trecut.
Tulcea: Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, o prioritate pentru Sănătatea tulceană Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea şi extinderea acestuia trebuie să constituie o prioritate pentru Sănătatea tulceană, potrivit Strategiei de dezvoltare a asistenţei medicale în judeţ pentru următorii cinci ani, întocmită de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Botoşani: Taxa de la maternitate eliminată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani a decis luni anularea taxelor percepute la Maternitate, a anunţat managerul Viorel Iliuţă.