Cele mai citite
 


Covasna: Acreditarea Universităţii Sapientia, printre priorităţile UDMR în 2012
luni, 19 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat sâmbătă, la finalul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), care a avut loc la Sfântu Gheorghe, că acreditarea Universităţii Sapientia este una dintre priorităţile legislative de anul viitor ale formaţiunii pe care o conduce.
Kelemen Hunor a menţionat că în cei zece ani de activitate această instituţie de învăţământ în limba maghiară şi-a dovedit atât utilitatea, cât şi valoarea, prin urmare merită să fie acreditată.
'Universitatea Sapientia, în zece ani şi-a demonstrat utilitatea şi a câştigat un loc bine meritat în lumea academică românească. A fost cotată foarte bine anul trecut această universitate, când s-a făcut clasamentul universităţilor private şi nu numai', a declarat Kelemen Hunor, menţionând că legea a trecut de Senat, iar în luna februarie a anului viitor urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este camera decizională în acest proiect de lege.
'Există o necesitate reală. Dacă vă uitaţi la cifrele de şcolarizare, veţi vedea că în fiecare an aproape pentru fiecare secţie sau specializare există foarte, foarte mulţi candidaţi, este o competiţie reală. Rezultatele vorbesc fără să avem nevoie de alte comentarii', a conchis Kelemen Hunor.
Cu o zi înaintea CRU, Kelemen Hunor a mai declarat pentru AGERPRES că printre priorităţile parlamentare ale UDMR în anul 2012 se mai numără modificarea sistemului de coplată în sănătate, precum şi adoptarea unui pachet legislativ în domeniul asistenţei sociale şi sprijinirii familiei, respectiv încurajării creşterii natalităţii.
Referindu-se la legea Statului minorităţilor naţionale, Kelemen Hunor a admis să se numără printre priorităţile UDMR, însă a adăugat că Uniunea nu va fi de acord cu votarea unei legi 'fără conţinut', de aceea preferă să amâne subiectul până la apariţia momentului oportun, când va exista o susţinere majoritară a proiectului în forma iniţială.
'Vom vota acest proiect de lege exact atunci când vom avea o susţinere majoritară pentru un proiect care poate fi acceptat de noi şi de toată lumea. Nu vom vota un proiect de lege fără conţinut (...) Nu mai dăm alte termene. Am dat o dată un termen care nu a fost respectat, nu era posibil acest lucru, dar noi suntem oameni consecvenţi şi avem multă-multă răbdare', a mai spus liderul UDMR. AGERPRES (A-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Modificarea sistemului de coplată şi acreditarea Universităţii Sapientia, printre priorităţile UDMR în 2012 Modificarea sistemului de coplată în sănătate şi acreditarea Universităţii Sapientia se numără printre priorităţile legislative ale UDMR în anul 2012, a declarat vineri la Sfântu Gheorghe, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.
Covasna: Antal Arpad (UDMR) - Ponta se joacă cu focul! Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că abrogarea HG privind înfiinţarea liniei cu predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş va 'da apă la moară' radicalilor maghiari şi, implicit, va conduce la radicalizarea UDMR.
Covasna: USL nu şi-a schimbat retorica naţionalistă după ce a intrat la guvernare, afirmă Kelemen Hunor Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat joi, la Sfântu Gheorghe că USL nu şi-a schimbat retorica 'naţionalistă' şi 'antimaghiară' după intrarea la guvernare, deşi s-ar fi aşteptat să se întâmple acest lucru, pentru că atunci când sunt în Opoziţie partidele sunt mai 'radicale'.
Covasna: Zece candidaţi au intrat în competiţie pentru un loc în Parlament pe listele UDMR Zece membri UDMR vor să candideze pe listele Uniunii pentru un loc în viitorul Parlament în unul dintre cele şase colegii uninominale din judeţul Covasna.
Marko Bela: Opoziţia face o greşeală enormă crezând că pentru UDMR contează numai puterea (interviu) Vicepremierul Marko Bela a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că opoziţia face o greşeală "enormă" crezând că pentru UDMR importante sunt numai puterea şi guvernarea, catalogând drept "infantile" afirmaţiile liderilor Uniunii Social Liberale (USL), care spun că, dacă UDMR nu va trăda acum puterea...
Preşedintele Traian Băsescu, în Covasna (sinteză) Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Covasna, că proiectul de modificare a Constituţiei a fost finalizat şi că va fi trimis Parlamentului spre dezbatere cel mai probabil după sărbătorile de Paşte.