Cele mai citite
 


Crucea Roşie Română ajută de srăbători persoanele aflate în dificultate
luni, 19 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Crucii Roşii Române s-au aflat vineri în vizită la familii defavorizate din sectorul 6 al Capitalei.
Aceştia au distribuit pachete cu alimente în greutate de 12 kg, conţinând ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve cu carne sau peşte, conserve cu legume, biscuiţi şi alte produse alimentare greu perisabile.
"Ajutorarea familiilor şi a persoanelor aflate în dificultate cu alimente de bază este rezultatul generozităţii populaţiei care a răspuns apelului lansat în urmă cu doi ani de Crucea Roşie Română, acela de a dona alimente de bază pentru programul Banca de Alimente, în magazinele partenere", a declarat Mihaela Geoană, preşedinta Societăţii Naţionale a Crucii Roşii Române.
În această perioadă în toate filialele din ţară ale Crucii Roşii se desfăşoară astfel de activităţi în sprijinul familiilor şi al persoanelor singure aflate în dificultate.
"Este o bucurie să ajutăm familii aflate în dificultate. Sunt foarte multe familii care au nevoie de ajutor. Acest proiect l-am dezvoltat la iniţiativa Margaretei Pâslaru. În următoarele zile vom desfăşura spectacole la Carrefour, Real, unde dorim să-i încurajăm pe cumpărătorii care vin aici pentru pregătirile de sărbători să doneze şi pentru Banca de Alimente", a spus Mihaela Geoană.
În cei doi ani de la lansarea proiectului Banca de Alimente au fost colectate 281.980 kg de alimente care au fost distribuite către 43.856 de familii sau persoane singure. Se distribuie şi tichete sociale în valoare de 50 de lei de către filialele unde nu se desfăşoară proiectul Banca de Alimente, iar astfel în întreaga ţară se vor distribui de sărbători 60.000 de tichete.
"Aceasta este o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse. Proiectul a fost posibil prin implicarea Crucii Roşii şi a voluntarilor săi care depun o activitate extraordinară" a evidenţiat Margareta Pâslaru, voluntar al Crucii Roşii Române. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie Româna distribuie alimente şi tichete sociale familiilor şi persoanelor singure aflate în dificultate Crucea Roşie Română (CRR) vine în sprijinul persoanelor aflate în dificultate, în preajma Sărbătorilor de iarnă, oferind pachete cu alimente de bază şi tichete sociale pentru peste 12.000 de familii, se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Crucea Roşie organizează mai multe evenimente pentru persoanele aflate în dificultate Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează, în perioada 16-21 decembrie, mai multe evenimente menite să aducă bucurie persoanelor aflate în dificultate în preajma Sărbătorilor de iarnă, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Crucea Roşie Română organizează, în preajma Sărbătorilor de iarnă, evenimente pentru persoane aflate în dificultate Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează, în perioada 16-21 decembrie, mai multe evenimente menite să le aducă bucurie persoanelor aflate în dificultate, în preajma Sărbătorilor de iarnă.
Bancă de alimente pentru copii Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, ''Banca de alimente pentru copii'', se arată într-un comunicat de presă al societăţii.
Proiectul 'Banca de alimente' al Crucii Roşii, implementat şi la Târgovişte şi Piatra Neamţ "Banca de alimente", un proiect al Crucii Roşii de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse, este prezentă, din aceste zile, şi la Târgovişte şi Piatra Neamţ.