Cele mai citite
 


Focar de gripă stomacală la centrala nucleară de la Fukushima
luni, 19 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zeci de muncitori de la centrala nucleară de la Fukushima, din Japonia, afectată de tsunami în luna martie, au prezentat simptome de gripă stomacală, fapt ce a determinat oprirea operaţiunii de curăţare a deşeurilor radioactive, informează sâmbătă Associated Press.
Operatorul centralei Fukushima Daiichi a informat sâmbătă că se suspectează un focar de infecţie cu norovirus /o cauză a afecţiunilor gastrointestinale, n.red/

Cincizeci şi doi de lucrători repartizaţi operaţiunii au fost trataţi în spital în ultimele trei zile. Trei dintre muncitori au fost testaţi pozitiv la virus, o formă comună de gripă.

Fenomenul survine la o zi după ce Japonia a declarat stabilizarea centralei, marcând o etapă importantă, la nouă luni de la tsunamiul din luna martie, care a provocat cea mai gravă catastrofă nucleară de la Cernobâl încoace.

Operatorul centralei a declarat că încetarea muncii lucrătorilor care s-au îmbolnăvit nu afectează funcţiile esenţiale ale răcirii reactorului centralei.AGERPRES/(Adriana Doicaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a fost informat de prezenţa unui focar de infecţie la Spitalul "Sf Andrei" din Galaţi Ministerul Sănătăţii (MS) a fost informat, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi şi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, despre prezenţa unui focar de infecţii nosocomiale la secţia de neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi...
Copiii din zona Fukushima sunt mai predispuşi să sufere de cancer tiroidian (experţi) Copiii care trăiesc în Prefectura Fukushima din Japonia sunt mult mai susceptibili să sufere de cancer tiroidian după dezastrul nuclear de la centrala nucleară din zonă, în ciuda negării acestui fapt de către autorităţile japoneze, potrivit unor rapoarte recente citate de agenţia Xinhua.
Anchetă a DSP Vâlcea în cazul apariţiei unui focar de hepatită A la liceul din Horezu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea a început luni o anchetă epidemiologică, în urma apariţiei unui focar de infecţie cu hepatita virală de tip A, în oraşul Horezu, a declarat pentru AGERPRES, dr. Luminiţa Apostolescu, şefa DSP Vâlcea.
Focar de holeră în Ucraina Încă un rezident din oraşul-staţiune Mariupol, coasta ucraineană a Mării Azov, a fost spitalizat joi cu simptome de holeră, ridicând la cinci numărul cazurilor de infestare cu bacilul de holeră în ultimele două zile în această localitate din estul Ucrainei. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a acuzat...
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...