Cele mai citite
 


Medici fără Frontiere, imensă organizaţie umanitară cu 30.000 de voluntari în 80 de ţări
luni, 19 decembrie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Medecins sans frontieres (MSF), care va împlini miercuri 40 de ani, este una dintre cele mai mari organizaţii umanitare medicale din lume, cu 30.000 de voluntari care îngrijesc şapte milioane de pacienţi pe an, în 80 de ţări, acordându-le cel mai des ajutor de urgenţă, transmite AFP.
Bugetul total al MSF în 2010 s-a cifrat la 831 milioane de euro, 93% din acesta provenind din fonduri private. Cheltuielile au fost repartizate astfel: 61% pentru Africa, 24% pentru Asia, 14% pentru America de Sud şi 1% pentru Europa.

Anul trecut, personalul MSF a tratat 175.000 de pacienţi afectaţi de holeră, 30.000 de pacienţi tuberculoşi, 210.000 bolnavi de sida şi a vaccinat 4,5 milioane de oameni împotriva rujeolei. Medicii au realizat 16.500 de intervenţii chirurgicale în Haiti, după devastatorul cutremur din 2010.

Anul acesta, MSF este prezentă în majoritatea 'punctelor fierbinţi' ale planetei: Libia, Somalia, Coasta de Fildeş, Republica Democratică Congo, Ciad, etc.

În schimb, asociaţia şi-a suspendat activităţile în septembrie în spitalele din Saada (Yemen) din cauza 'introducerii de către autorităţile locale de noi obligaţii pentru desfăşurarea de activităţi umanitare în regiune', lucru care îi blochează acţiunea.AGERPRES/(Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
de ovezea rodica
Tot respectul pentru acesti medici care merg si muncesc voluntari in cele mai sarace tari ale lumii.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medici fără Frontiere acuză Europa că 'a agravat cu mult' criza refugiaţilor în 2015 Organizaţia umanitară Medici fără Frontiere (MfF) acuză Europa că 'a agravat cu mult' criza refugiaţilor în 2015 prin eşecul 'lamentabil' de a-şi asuma responsabilităţi în faţa unui exod care a împins spre acest continent peste un milion de oameni, transmite AFP.
Botoşani: Medici americani voluntari la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati O delegaţie de medici americani a efectuat, în această săptămână, o misiune umanitară în Botoşani.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Medici fără Frontiere: Un nou spital din Siria, distrus de bombardamente Un spital sprijinit de organizaţia umanitară 'Medici fără Frontiere' (MSF) a fost distrus la Alep, în nordul Siriei, în urma unui bombardament aerian care a încălcat dreptul umanitar internaţional, fără a provoca însă victime, a anunţat miercuri, la Paris, această organizaţie neguvernamentală, citată...
Suceava: Campanie umanitară pentru dotarea maternităţii Spitalului Câmpulung Moldovenesc Filiala Suceava a Organizaţiei ''Salvaţi Copiii'' derulează pe parcursul a două zile campania umanitară ''Un gest pentru o viaţă'', cu scopul de a achiziţiona un echipament performant pentru Maternitatea Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, a declarat, vineri, preşedintele filialei, Camelia Iordache...
O comisie umanitară internaţională a fost solicitată să ancheteze bombardarea spitalului din Kunduz Organizaţia Medici fără Frontiere a anunţat miercuri că o comisie umanitară internaţională a fost solicitată în mod formal să desfăşoare o anchetă cu privire la bombardarea de către aviaţia americană a spitalului din Kunduz, nordul Afganistanului, atac în urma căruia au murit 22 de oameni, printre care...