Cele mai citite
 


Brăila: Angiograf biplan la Spitalul Judeţean de Urgenţe
marţi, 20 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va avea de anul viitor un angiograf biplan, necesar în procedurile de terapie endovasculară, unul dintre cele mai performante echipamente medicale din Europa şi o noutate pentru România, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Pacienţii cu anevrisme sau malformaţii vasculare cerebrale vor beneficia la Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila de o aparatură neuro-intervenţională performantă, primul angiograf biplan din România fiind cumpărat în 2008 de Ministerul Sănătăţii pentru Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
"Este o noutate pentru România. Avem pregătită o încăpere specializată pentru altfel de intervenţii. Înţeleg că poate pune şi stenturi. Acum se pun şi la mâini stenturi mai nou. Rezolvă şi partea de embolizare, de intervenţie pe creier pentru a îndepărta tumori. (...) Avem o convenţie verbală cu doctorul Ştefăniţă Dima, singurul specialist din România care vrea să se implice într-o secţie de embolizare la Brăila. Va fi singura deocamdată din România, pentru că sunt foarte puţini doctori specializaţi în embolizare", a declarat Stancu.
Investiţia se ridică la 1,3 milioane de euro, sumă care va fi acoperită atât de la bugetul CJ Brăila, cât şi printr-un credit furnizor pe 22 - 24 de luni.
Potrivit specialiştilor, aparatura are două avantaje pentru pacient: reduce la jumătate intervenţia şi durata expunerii la raze X. De asemenea, permite înregistrarea simultană a două imagini din două unghiuri diferite.
Embolizarea este utilizată pentru închiderea unei artere a cărei funcţionare este patologică.
Dacă artera alimentează un cancer localizat, embolizarea provoacă distrugerea prin necroză a celulelor care depind de această arteră. Dacă artera este sediul unui anevrism arteriovenos (comunicare anormală între o arteră şi o venă, putând fi responsabilă de o insuficienţă cardiacă), pentru tratarea acestei malformaţii poate fi suficientă obturarea arterei. Embolizarea este o intervenţie delicată, care necesită o anestezie locală sau generală şi o spitalizare de câteva zile. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţe va fi dotat cu un accelerator liniar de particule pentru radioterapie Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va fi dotat, anul viitor, cu un accelerator liniar de particule, în valoare de peste 3,5 milioane de euro, care ar rezolva problema radioterapiei, a afirmat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Preşedintele CJ vrea să angajeze 50 de doctori tineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a anunţat public că vrea să angajeze 50 de doctori tineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, motiv pentru care a început tratativele cu mai multe spitale din Bucureşti.
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Brăila: CJ contestă încadrarea Spitalului Judeţean de Urgenţe în categoria a III-a Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a anunţat că va contesta decizia Ministerului Sănătăţii de încadrare a Spitalului Judeţean de Urgenţe Brăila în categoria a III-a şi că va solicita autorităţilor sanitare centrale să reanalizeze dosarul şi să acorde spitalului categoria...
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţe ar putea deveni clinic Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila ar putea deveni clinic, dacă autorităţile vor reuşi înfiinţarea unei secţii clinice în colaborare de Facultatea de Medicină din Galaţi, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.