Cele mai citite
 


Crucea Roşie Româna distribuie alimente şi tichete sociale familiilor şi persoanelor singure aflate în dificultate
marţi, 20 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crucea Roşie Română (CRR) vine în sprijinul persoanelor aflate în dificultate, în preajma Sărbătorilor de iarnă, oferind pachete cu alimente de bază şi tichete sociale pentru peste 12.000 de familii, se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Anul acesta, Crucea Roşie Română distribuie, prin filialele sale din întreaga ţară, 60.000 de tichete sociale achiziţionate cu bani de la bugetul de stat, beneficiari fiind peste 12.000 de familii cu venituri reduse. Valoarea unui tichet este de 50 de lei.
Numai în Bucureşti se vor distribui aproximativ 400 de pachete cu alimente şi câte 255 de tichete sociale în fiecare sector, ceea ce înseamnă că aproximativ 2.000 de familii primesc sprijin din partea Crucii Roşii Române de Sărbători.
Ajutorarea familiilor şi a persoanelor aflate în dificultate cu alimente de bază este rezultatul generozităţii populaţiei care a răspuns apelului lansat în urmă cu doi ani de Crucea Roşie Română, acela de a dona alimente de bază pentru programul Banca de Alimente, în magazinele partenere.
Pachetele cu alimente, în greutate de 12 kg, conţin ulei, zahăr, faină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi şi alte produse alimentare greu perisabile.
Vineri, 16 decembrie, a fost prima zi de distribuire a acestor ajutoare către persoane aflate în dificultate. Beneficiari au fost două familii din sectorul 6, care au primit pachete cu alimente de bază de la Mihaela Geoană, preşedintele Crucii Roşii Române, şi de la Margareta Pâslaru, voluntar de onoare al Crucii Roşii Române.
"Sărbătorile de iarnă sunt momente în care speranţele pot prinde viaţă iar visele pot deveni realitate. Prin programul Banca de Alimente, lansat de Crucea Roşie Română, oamenii generoşi aduc bucurie în casele celor aflaţi în dificultate, împlinindu-le un vis - visul de a avea o masă aşa cum se cuvine de Sărbători. Le mulţumim tuturor celor care au răspuns apelului Crucii Roşii şi avem convingerea că împreună, prin Banca de Alimente, mai putem împlini un vis - O lume fără foame", a declarat Mihaela Geoană.
A doua etapă a distribuţiei de alimente a avut loc luni, 19 decembrie, în sectorul 4, beneficiari fiind trei pensionare cu venituri reduse şi o familie cu 10 copii, ale căror vârste sunt cuprinse între 1 şi 14 ani, părinţii acestora neavând niciun venit. La acţiune au participat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române şi conducerea filialei sector 4 a CRR.
Marti, 20 decembrie, distribuţia de alimente va continua în sectorul 1 al Capitalei. Beneficiari vor fi o pensionară în vârstă de 80 de ani şi o familie cu 6 copii, aceştia având vârste între 1 şi 10 ani.
Banca de Alimente a fost lansată la 26 septembrie 2009, ca o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse. Aceasta presupune colectarea de alimente greu perisabile în magazinele partenere ale Băncii de Alimente, stocarea lor în depozitele Crucii Roşii şi apoi distribuirea acestora către persoanele vulnerabile.
În cei doi ani de la lansare, prin proiectul Banca de Alimente au fost colectate 281.980 kg de alimente, care au fost distribuite către 43.856 familii /persoane singure. În prezent, proiectul se derulează în 29 filiale de Cruce Roşie, 6 din Bucureşti şi 23 din judeţe.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie Română organizează, în preajma Sărbătorilor de iarnă, evenimente pentru persoane aflate în dificultate Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează, în perioada 16-21 decembrie, mai multe evenimente menite să le aducă bucurie persoanelor aflate în dificultate, în preajma Sărbătorilor de iarnă.
Crucea Roşie Română ajută de srăbători persoanele aflate în dificultate Reprezentanţii Crucii Roşii Române s-au aflat vineri în vizită la familii defavorizate din sectorul 6 al Capitalei.
Crucea Roşie organizează mai multe evenimente pentru persoanele aflate în dificultate Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează, în perioada 16-21 decembrie, mai multe evenimente menite să aducă bucurie persoanelor aflate în dificultate în preajma Sărbătorilor de iarnă, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Bancă de alimente pentru copii Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, ''Banca de alimente pentru copii'', se arată într-un comunicat de presă al societăţii.
Peste 2.400 de kilograme de alimente colectate de Crucea Roşie Română în preajma Sărbătorilor de Paşte Crucea Roşie Română a colectat peste 2.400 de kilograme de alimente greu perisabile cu ocazia evenimentelor organizate în perioada 7-11 aprilie, în Bucureşti şi alte trei judeţe din ţară, alimente care au fost distribuite persoanelor aflate în dificultate.