Cele mai citite
 


Anticoncepţionalele luate pe cale orală modifică modul de memorare (studiu)
marţi, 20 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Femeile care iau pastile contraceptive pe cale orală ar avea tendinţa să-şi amintească mai degrabă impactul emoţional al unui eveniment decât amănunte legate de acesta, scrie passionsante.be.
Studiul este primul care stabileşte o legătură între anticoncepţionale şi memorare. 'Vorbim aici de o modificare a tipului de informaţii pe care femeile şi-le amintesc, nu de un deficit de memorie', a precizat Shawn Nielsen din echipa de cercetători a Universităţii California care a realizat studiul.

Într-un articol publicat în revista 'Neurobiology of Learning and Memory', ei prezintă o experienţă efectuată pe un grup de femei care luau sau nu luau pastile contraceptive. Acestea au vizionat fotografii în care apăreau o mamă, fiul ei şi un accident de maşină, însoţite de o bandă sonoră 'care sporea dramatismul imaginilor'. După o săptămână, femeile au fost întrebate despre fotografii. Rezultatul a fost că cele care luau pastile anticoncepţionale erau mai tentate să-şi aducă aminte aspectele traumatizante ale evenimentului (izbitura, transportul copilului la spital, încercările de a-l salva, etc.), în timp ce celelalte au evocat îndeosebi desfăşurarea secvenţelor în mod logic, aducând mai multe detalii legate de fapte, cum ar fi prezenţa unui hidrant lângă maşină.

Conţinutul relatărilor nu este diferit în mod tranşant, însă experimentul pune în evidenţă un proces de memorare diferenţiat. Autorii studiului pun constatările lor pe seama modificărilor hormonale induse de pastila contraceptivă, cu influenţă asupra activităţii cerebrale. Ei afirmă de altfel că descoperirea lor oferă noi perspective pentru înţelegerea diferenţelor de memorare între bărbaţi şi femei.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pastilele anticoncepţionale au permis evitarea a 200.000 de cazuri de cancer uterin în ultimii zece ani (studiu) Pastilele anticoncepţionale constituie un element de protecţie împotriva cancerului de endometru (sau cancer uterin), care au permis evitarea a circa 200.000 de cazuri de cancer de acest tip în ultimii zece ani în ţările dezvoltate - este concluzia la care a ajuns un studiu realizat de cercetători britanici...
Risc crescut de tromboză confirmat la femeile care iau cele mai noi anticoncepţionale (studiu) Cele mai noi pastile anticoncepţionale prezintă un risc crescut de accidente din cauza trombozei venoase (formare de cheaguri), a confirmat un studiu publicat miercuri în revista medicală British Medical Journal şi menţionat de AFP.
Mituri spulberate despre anticonceptionale! Deoarece tot mai multe femei iau anticonceptionale fara a consulta medicul inainte, miturile despre acestea se transmit de la o persoana la alta. La nivel mondial, peste 100 de milioane de femei folosesc ca metada de contraceptie anticonceptionalele, insa nu toate stiu si adevarul despre miturile...
Contraceptivele orale - influenteaza sau nu greutatea Pastilele contraceptive sunt de mai multi ani cele mai „populare” metode de contraceptie, si cu toate acestea printre cele mai controversate. Pastilele anticonceptionale au fost introduse pentru prima oara pe piata in anul 1960, de atunci si pana in prezent calitatea acestora s-a imbunatatit simtitor...
Studiu privind utilizarea pilulei contraceptive în ţările europene Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Un studiu pan-european iniţiat de Bayer Schering Pharma a indicat faptul că majoritatea femeilor din Europa cu vârsta cuprinsă între 15 sau 18 ani şi 49 de ani utilizează sau au utilizat pilula contraceptivă.
Contraceptia - Stiati ca? Romania se afla pe locul 4 in U.E. in ceea ce priveste numarul avorturilor, inregistrand 100.000 de avorturi pe an. Fruntasele clasamentului (dpdv al numarului de avorturi pe an) sunt Marea Britanie, Spania si Franta (pozitiile fruntase sunt datorate si populatiei s...