Cele mai citite
 


Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţe va fi dotat cu un accelerator liniar de particule pentru radioterapie
marţi, 20 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va fi dotat, anul viitor, cu un accelerator liniar de particule, în valoare de peste 3,5 milioane de euro, care ar rezolva problema radioterapiei, a afirmat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
"Brăila este al patrulea oraş care va beneficia de acest aparat, după Bucureşti, Iaşi şi Cluj. Cu ajutorul acestui accelerator liniar de particule se rezolvă problema radioterapiei. Nu mai facem radioterapie după ureche, cu fel de fel de lucruri ancestrale de când este spitalul. Noi urmărim, în primul rând, să rezolvăm problema bolnavilor noştri, din Brăila. Dacă au loc şi alţii, din alte este judeţe, ca la Centrul de glaucom, este foarte bine", a declarat Stancu.
Potrivit specialiştilor, acceleratorul liniar de particule prelungeşte viaţa bolnavilor de cancer. Medicii spun că terapia prin accelerator face minuni în cazul în care cancerul este în stadiu incipient. S-au constatat multe cazuri în care tumoarea cu care se prezentase pacientul iniţial a dispărut în urma tratamentului, iar cancerul nu a recidivat.
Investiţia se ridică la peste 3,5 milioane de euro, sumă care va fi acoperită atât de la bugetul CJ Brăila, cât şi printr-un credit furnizor pe 22 - 24 de luni. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Angiograf biplan la Spitalul Judeţean de Urgenţe Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va avea de anul viitor un angiograf biplan, necesar în procedurile de terapie endovasculară, unul dintre cele mai performante echipamente medicale din Europa şi o noutate pentru România, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu...
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţe ar putea deveni clinic Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila ar putea deveni clinic, dacă autorităţile vor reuşi înfiinţarea unei secţii clinice în colaborare de Facultatea de Medicină din Galaţi, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Linie verde pentru reclamaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţe Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va avea, începând de săptămâna viitoare, o linie de telefonie gratuită unde brăilenii îşi pot exprima nemulţumirile faţă de modul în care sunt trataţi în instituţie.
Brăila: Reducere cu 70% a facturii la energie electrică în Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va fi dotat cu un sistem de iluminat pe bază de senzori de mişcare, care va reduce cu 70% factura la energie electrică, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Bătaie între mai mulţi tineri pe rampa de acces a Unităţii de Primiri Urgenţe Mai mulţi tineri s-au luat la bătaie pe rampa de acces a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila, îngreunând pentru câteva zeci de minute activitatea cadrelor medicale, pentru aplanarea conflictului fiind nevoie de intervenţia jandarmilor.
Brăila: Centrul de Oncologie şi Radioterapie, singurul din sud-estul României dotat cu acceleratoare de particule Centrul de Oncologie şi Radioterapie care va fi construit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila va fi singurul din sud-estul României dotat cu acceleratoare de particule, după cum a declarat managerul spitalului, Rodica Sin, în şedinţa Consiliului Judeţean.