Cele mai citite
 


Braşov: Spitalele din Victoria şi Săcele, închise la 1 aprilie, se vor redeschide
marţi, 20 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele din municipiul Săcele şi oraşul Victoria, închise de Ministerul Sănătăţii la 1 aprilie, se vor redeschide cu o structură schimbată, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr.Alexandru Bălescu.
"Pentru Spitalul din Victoria există din 15 decembrie avizul de funcţionare de la Ministerul Sănătăţii. Aici va funcţiona un punct de lucru UPU-SMURD, un laborator de analize medicale şi un punct de lucru radiologie - imagistică, toate în subordinea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov şi cu finanţare de la bugetul de stat. Vor fi angajaţi cinci medici şi cinci asistente. Aici nu se vor putea face internări, dar vor exista cinci paturi unde bolnavii vor fi diagnosticaţi şi stabilizaţi. Cel mai probabil funcţionarea acestor secţii va începe imediat după Anul Nou", a precizat directorul DSP Braşov.
Referitor la Spitalul din Săcele, sursa citată a spus că săptămâna trecute a avut loc o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, şi că există promisiuni pentru redeschiderea spitalului anul viitor.
"Am propus Ministerului Sănătăţii o structură cu 20 de paturi pentru interne, 20 de paturi pentru secţia de pediatrie, şi 10 pentru paleaţie, o farmacie, un laborator de analize, radiologie-imagistică şi şase cabinete de ambulatoriu în policlinică. De aici înainte aşteptăm avizul Ministerul Sănătăţii", a mai spus dr. Alexandru Bălescu.
La 1 aprilie, Ministerul Sănătăţii a închis în judeţul Braşov spitalele din municipiile Codlea şi Săcele şi din oraşul Victoria. După mai multe demersuri ale autorităţilor locale şi acţiunile de protest ale locuitorilor, Ministerul Sănătăţii a dat aviz pentru redeschiderea Spitalului din Codlea începând cu 1 noiembrie, într-o structură mai restrânsă, cu 20 de paturi pentru internări, o cameră de gardă, o secţie de pediatrie şi una de interne.AGERPRES/(A - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Ministerul Sănătăţii a aprobat redeschiderea spitalului din Săcele Ministerul Sănătăţii a aprobat, în 31 ianuarie a.c, structura de organizare pentru redeschiderea Spitalului din municipiul Săcele, închis de Ministerul Sănătăţii pe 1 aprilie 2011, urmând să primească şi clasificarea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean...
Sibiu: Ministerul Sănătăţii a aprobat redeschiderea Spitalului din Cisnădie Cei 40.000 de locuitori din oraşul Cisnădie şi din împrejurimi au şanse mari să aibă din nou, de la 1 septembrie, deschis spitalul din oraş, după ce această unitate spitalicească a primit deja avizul Ministerului Sănătăţii, a anunţat luni, printr-un comunicat, Prefectura Judeţului Sibiu.
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.
Braşov: Facultatea de Medicină solicită Ministerului Sănătăţii suplimentarea locurilor pentru rezidenţiat Facultatea de Medicină din Braşov va înainta, în perioada următoare, Ministerului Sănătăţii un memoriu prin care solicită suplimentarea locurilor pentru pregătirea în rezidenţiat după ce Centrului din municipiu i-au fost alocate, în acest an, 48 de locuri din cele 124 solicitate, lucru care va afecta...
Braşov: Aceeaşi situaţie, deocamdată, pentru spitalele închise Spitalele municipale din Săcele şi Codlea şi Spitalul orăşenesc din Victoria, închise de Ministerul Sănătăţii de la 1 aprilie, rămân deocamdată în aceeaşi situaţie, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Alexandru Bălescu.
Braşov: Din 14 unităţi de transfuzie sanguină, doar şapte sunt autorizate;cele mai multe sunt private Şapte unităţi de transfuzie sanguină din cele 14 din judeţul Braşov sunt autorizate sanitar conform Ordinului Ministerului Sănătăţii 607/2013, iar dintre acestea două sunt de stat, respectiv cele de la Spitalul Clinic de Obstretică Ginecologie Braşov şi Spitalul CFR Braşov, restul de cinci fiind unităţi...