Cele mai citite
 


Chile: A murit una din fetiţele siameze separate vineri
marţi, 20 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Una din fetiţele siameze de zece luni care fuseseră separate vineri printr-o operaţie de 20 de ore, fără precedent în Chile, a murit duminică seară, au anunţat chirurgii, citaţi de AFP.
Micuţa Maria Jose a murit 'în pofida tuturor eforturilor medicale, în urma deficienţelor mai multor organe, asociate în principal problemelor ei cardiace', a spus presei dr Osvaldo Artaza, directorul spitalului 'Luis Calvo Mackenna'.

Separarea celor două surori fusese efectuată vineri, iar la operaţie au participat aproape 100 de persoane. Intervenţia chirurgicală a fost prezentată ca cea mai complexă realizată vreodată în Chile, implicând separarea mai multor organe la nivelul toracelui şi al abdomenului - ficat, intestine, colon.

Medicii avertizaseră că cele 48 - 72 de ore după operaţie urmau să fie critice în privinţa recuperării multiplelor organe separate. Sora supravieţuitoare, Maria Paz, era duminică seară în stare stabilă la terapie intensivă şi depăşise complicaţiile renale înregistrate la sfârşitul săptămânii trecute, arată dr Artaza. 'Sperăm ca, în pofida stării ei grave, Maria Paz să meargă înainte', a spus directorul clinicii.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de duminică spre luni, ficatul şi rinichii de la o tânără din Arad, care suferise un accident vascular cerebral.
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Timiş: O nouă prelevare de organe la Timişoara La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a avut loc, în noaptea de luni spre marţi, o nouă prelevare de organe de la un tânăr de 18 ani din Arad, care suferise un accident rutier la finele săptămânii trecute.
Cîrstoveanu: Cele două siameze de la "Marie Curie" tolerează mâncarea Cele două siameze internate la Spitalul de Copii "Marie Curie" tolerează mâncarea şi au analize bune, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi, Cătălin Cîrstoveanu.
Dr. Dorel Săndesc: Spitalul Judeţean de la Timişoara, principalul furnizor de organe prelevate din ţară (interviu) Timişoara, 3 mar /Agerpres/ - Prof. univ. dr. Dorel Săndesc, şeful Clinicii de Anestezie, Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Timişoara, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care spune că numărul record de prelevări de organe care se efectuează în acest...
„Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină” Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” a organizat vineri, 6 noiembrie, la sediul instituției, o conferință de presă dedicată închiderii proiectului „Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină”- proiect POSDRU/189/2.1/G/155733. Proiectul...