Cele mai citite
 


Dolj : Opt cazuri de trichineloză descoperite de inspectorii DSVSA
luni, 19 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Craiova, 19 dec /Agerpres/ - Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj au descoperit, în urma examenelor de laborator, că din cele aproximativ 790 de probe de carne de porc verificate până, luni, la nivelul autorităţii, opt au fost infestate cu Trichinella Spiralis, parazitul care provoacă apariţia trichinelozei.
Probele suspecte au fost aduse la DSVSA Dolj după ce, în prealabil, acestea au fost supuse examenului trichinescopic la circumscripţiile sanitar-veterinare din judeţ, iar rezultatele au fost pozitive.
'Cele opt probe pozitive - trei din Craiova, iar cinci din comunele doljene - au fost confirmate şi de laboratorul din cadrul DSVSA Dolj. Proprietarii ale căror animale au fost depistate cu Trichinella Spiralis trebuie să se adreseze Compartimentului de Sănătatea Animalelor din cadrul DSVSA, pentru a fi despăgubiţi, însă numai aceia care au avut animalele crotaliate şi cu acte de provenienţă vor beneficia de despăgubire', a declarat, luni, dr. Costică Retea, purtător de cuvânt al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor Dolj. AGERPRES/(AS-Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Direcţia Sanitar Veterinară, acţionată în instanţă Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a fost dată în judecată de membrii unei familii care s-au îmbolnăvit de trichineloză după ce ar fi consumat de porc despre care angajaţii unui laborator al instituţiei au spus că nu este infestată trichinella spiralis. Oamenii...
Timiş: Un singur caz de trichineloză în acest sezon Comercianţii de carne de porc au devenit mult mai atenţi la starea de sănătate a animalelor sacrificate de Crăciun, astfel că inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş au aplicat doar trei amenzi în urma controalelor efectuate în teritoriu înainte de sărbătorile...
Satu Mare: Peste 40 de suspecţi de trichineloză - Peste 40 de persoane din localitatea sătmăreană Odoreu sunt suspecte de infestare cu trichineloză după ce au mâncat carne de porc.
Bistriţa-Năsăud: S-au înmulţit cazurile de trichineloză la porc Peste zece porci infectaţi cu parazitul Trichinella Spiralis au fost descoperiţi în ultimele trei săptămâni de angajaţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistriţa-Năsăud, în baza analizelor de laborator efectuate.
Bistriţa-Năsăud: Patru porci bolnavi de trichineloză, depistaţi în ultimele două săptămâni Patru porci bolnavi de trichineloză au fost depistaţi de veterinari în judeţul Bistriţa-Năsăud în ultimele două săptămâni, în urma sacrificării, însă din fericire niciunul dintre proprietari nu a apucat să consume carnea înainte de a primi rezultatul analizelor de laborator, potrivit datelor comunicate...
Ialomiţa: Focar de trichineloză în comuna Griviţa, trei persoane infestate Trei persoane din comuna Griviţa au fost internate la Spitalul Matei Balş din Capitală, după ce au consumat carne de porc infestată cu trichinella.