Cele mai citite
 


Galaţi: Aproape 700 de persoane au fost muşcate de animale, în primele 11 luni ale anului
marţi, 20 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 676 de gălăţeni au fost muşcaţi de animale de la începutul acestui an, cheltuielile cu vaccinarea antirabică ridicându-se la peste 270.000 de lei, a declarat, luni, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr.Valentin Boldea.
Potrivit acestuia, dintre cele 676 de persoane care au prezentat plăgi muşcate, 540 au fost muşcate de câinii fără stăpâni.
'Această problemă de sănătate publică se pare că încă nu poate fi rezolvată. În primele 11 luni ale acestui an, la Spitalul de Boli Infecţioase au fost tratate 676 de persoane care au prezentat plăgi muşcate de animale, iar din acestea 540 sunt persoane care au fost muşcate de câini. În majoritatea cazurilor era vorba de câini fără stăpân sau câini care aparţin unor comunităţi dar fără a fi luaţi efectiv şi legal în grijă de acestea', a precizat Valentin Boldea.
Costurile tratării acestor persoane se ridică la sume foarte mari. Astfel, pentru vaccinarea antirabică s-au cheltuit peste 270.000 de lei, dar, dacă se ia în calcul şi restul tratamentului necesar plăgilor muşcate, în afară de vaccinare, costurile se triplează, trecând de 800.000 de lei.
'În 11 luni ale acestui an s-au cheltuit 270.000 de lei pentru a se acoperi vaccinarea antirabică a celor care au suferit plăgi muşcate. Şi aici costurile sunt mai mari de atât. Pentru că, dacă luăm în calcul şi restul tratamentului sau tratarea complicaţiilor care apar de foarte multe ori, a necrozelor cauzate de infecţii, costurile se triplează', a menţionat Valentin Boldea.
În context, Direcţia de Sănătate Publică face din nou un apel către autorităţi pentru a se limita într-un fel numărul câinilor fără stăpân care sunt liberi prin judeţ.
,,Nu se doreşte în niciun caz luarea unor măsuri drastice, dar trebuie găsită o cale de mijloc între protejarea animalelor şi a oamenilor', a spus Boldea. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: A fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră în judeţ Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a anunţat, marţi, că a fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră din judeţul Galaţi, o femeie de 56 ani, din mediul rural, cu o infecţie cu virusul AH1PDM09, a declarat marţi, presei, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea...
Galaţi: Criza vaccinului antirabic a luat sfârşit Prima tranşă de 100 doze de vaccin antirabic a ajuns, marţi, la Spitalul de Boli Infecţioase 'Cuvioasa Parascheva', după ce, în ultima săptămână, acest vaccin a lipsit din Galaţi.
Galaţi: Campania de vaccinare antigripală stagnează Galaţi, 1dec/Agerpres/- Campania de vaccinare antigripală stagnează în judeţul Galaţi, după ce cele peste 6.400 doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi pentru actualul sezon rece au fost epuizate, iar solicitarea de suplimentare a acestora, aprobată de Ministerul...
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit încă 7.320 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a primit încă 7.320 de doze de vaccin antigripal, care se adaugă celor 10.830 de doze primite în urmă cu o lună pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Valentin...
Galaţi: A fost confirmat al treilea caz de gripă din această iarnă Galaţi, 26 ian /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a anunţat, marţi, că a fost confirmat al treilea caz de gripă sezonieră din judeţul Galaţi, o tânără însărcinată în nouă luni, care însă nu a necesitat internarea.
Galaţi: A început catagrafierea pentru vaccinarea antigripală Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a început, marţi, catagrafierea persoanelor din judeţ care fac parte din categoriile celor expuse mai uşor riscului de a se îmbolnăvi de gripă, a anunţat directorul instituţiei, Valentin Boldea.