Cele mai citite
 


Harghita: Masă festivă de Crăciun pentru 350 de bătrâni din zonele izolate
marţi, 20 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 350 de vârstnici singuri, din satele izolate ale judeţului Harghita, vor beneficia, în această săptămână, de mese festive oferite de Crucea Roşie Harghita.
Directoarea Crucii Roşii Harghita, Zsigmond Eva, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că până în ajunul Crăciunului, în zone izolate din judeţ, cum ar fi Valea lui Pavel, se pregătesc mese pentru bătrânii singuri, care nu au copii sau rude în localitate.
În unele sate, dacă au condiţii, voluntarii Crucii Roşii pregătesc ei înşişi masa de Crăciun, cu sarmale şi bucate tradiţionale, iar acolo unde nu se poate preparatele fie sunt cumpărate de la restaurante, fie sunt aduse în sistem catering. Pe lângă masa festivă la care sunt invitaţi, vârstnicii primesc şi mici atenţii, pentru a simţi şi ei bucuria venirii Crăciunului.
De asemenea, dacă în satul respectiv există şcoli sau grădiniţe, sunt pregătite mici spectacole, care le aduc bătrânilor singuri zâmbetul pe buze.
Zsigmond Eva a recunoscut că bucuria pe care o simte atunci când vede că bătrânii singuri sunt fericiţi, este cel mai frumos, dar de Crăciun pe care îşi doreşte să-l primească.
'Bucuria acestor oameni este darul meu de Crăciun. Chiar am fost întrebată de ei, de mai multe ori, mie ce dar mi-ar plăcea să primesc de Crăciun. Şi le-am spus că bucuria lor este suficientă. (...) Sunt bătrâni singuri, care nu au copii sau rude în localitate, unii dintre ei sunt bolnavi şi se bucură foarte tare atunci când mergem la ei', a spus Zsigmond Eva.
Crucea Roşie Harghita organizează, în această perioadă, mai multe acţiuni dedicate celor aflaţi în dificultate, cum ar fi copii bolnavi sau vârstnici singuri.AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Crucea Roşie oferă o masă festivă de Crăciun pentru 350 de bătrâni din zonele izolate Aproximativ 350 de vârstnici, majoritatea singuri, din satele izolate ale judeţului Harghita, vor beneficia, de mese festive oferite de Crucea Roşie Harghita.
Harghita: Voluntarii Crucii Roşii pregătesc masă festivă de Crăciun pentru 350 de bătrâni defavorizaţi Aproximativ 350 de vârstnici, majoritatea singuri, din satele izolate ale judeţului Harghita sau aflaţi într-o situaţie materială precară vor beneficia de mese festive de Crăciun oferite de filiala de Cruce Roşie.
Harghita: Voluntari vârstnici ai Crucii Roşii pleacă în schimb de experienţă în Austria Voluntarii vârstnici ai Crucii Roşii Harghita de pregătesc să plece într-un schimb de experienţă în Austria, pentru a experimenta ce înseamnă să faci voluntariat în într-o ţară occidentală.
Harghita: Schimb de experienţă cu voluntarii vârstnici ai Crucii Roşii Austriece Voluntarii vârstnici ai Crucii Roşii Austriece vor veni în Harghita şi vor participa, timp de trei săptămâni, la diverse activităţi, urmând ca şi vârstnicii harghiteni să meargă în Austria şi să lucreze alături de colegii lor.
Harghita: Masă festivă oferită de voluntarii Crucii Roşii pentru aproximativ 400 de vârstnici defavorizaţi Aproximativ 400 de vârstnici, majoritatea singuri, din mai multe zone ale judeţului Harghita, în special din satele izolate, şi care se află într-o situaţie materială precară, beneficiază în această săptămână de mese festive de Crăciun oferite de filiala de Cruce Roşie.
Harghita: Crucea Roşie derulează proiecte de prim ajutor pentru voluntari de toate vârstele Miercurea Ciuc, 21 sep/Agerpres/- Filiala Harghita a Crucii Roşii Române derulează proiecte de prim ajutor care se adresează tuturor categoriilor de voluntari, indiferent de vârstă.