Cele mai citite
 


Mehedinţi: Centru regional de intervenţii raapide şi monitorizare în situaţii de urgenţă în comuna Cireşu
marţi, 20 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi a atras suma de 941.260 de euro prin implementarea unui proiect de înfiinţare a unui centru regional de intervenţii rapide şi monitorizare în situaţii de urgenţă, obiectiv finanţat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.
Vicepreşedintele CJ Mehedinţi, Liviu Nicolicea, a declarat luni pentru AGERPRES că banii pentru viitorul centru din infrastructura situaţiilor de urgenţă, care va funcţiona în comuna Cireşu, au fost obţinuţi printr-un parteneriat cu Primăria Golubăţ, Republica Serbia.
'Prin darea în folosinţă a centrului vom reduce riscurile de producere a situaţiilor de urgenţă şi vom asigura protecţie populaţiei din zona de munte a judeţului, precum şi a turiştilor. În cadrul acestuia vor funcţiona un serviciu SAVAMONT şi un serviciu SALVASPEO, ultimul având atribuţia de a salva speologii care cercetează cele peste 200 de peşteri din zonă', a precizat Nicolicea.
În context el a mai arătat că până la această dată s-au achiziţionat o ambulanţă dotată cu aparatură medicală necesară acordării primului ajutor, trei ATV-uri, echipamente de ultimă generaţie utilizată în intervenţii de salvare în munţi, GPS-uri.
Potrivit sursei citate, prin asigurarea acestei baze pentru situaţii de urgenţă în nordul judeţului Mehedinţi se va înregistra un flux de turişti, creându-se astfel şansa ca toate cele 65 de monumente ale naturii şi istorice să fie introduse în circuitul european de valori turistice.AGERPRES/(AS - Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Dotări de peste 6,3 milioane de lei la ISU Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi a primit zece autospeciale de intervenţie printr-un proiect promovat în cadrul Programului Operaţional Regional în valoare de 6.339.200 de lei, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ramona Nistor.
Dolj: Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din Oltenia, dotate cu 44 echipamente de aproape 11,4 milioane euro Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din cele 5 judeţe din Oltenia - Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea - vor fi dotate, până în iunie 2012, cu 44 de echipamente de aproape 11,4 milioane euro în baza unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional şi realizat de Asociaţia de Dezvoltare...
Harghita: Un nou proiect European pentru dotarea şi modernizarea ISU şi SMURD Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD Harghita vor fi dotate cu echipamente moderne în cadrul unui proiect European care are ca scop îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă.
Gorj: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va beneficia de două noi autospeciale Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a precizat, luni, într-o conferinţă de presă, că judeţul Gorj va beneficia de două autospeciale noi, care vor merge în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.
Vrancea: SMURD a primit trei ambulanţe în cadrul unui proiect în care Consiliul Judeţean este partener Angajaţii SMURD Vrancea vor beneficia de trei ambulanţe - două ambulanţe de prim-ajutor (tip B) şi o ambulanţă de reanimare (tip C), acestea fiind luate în primire miercuri de la reprezentanţii Consiliului Judeţean.
Centrul Medical de Permanenţặ Cogealac s-a extins cu o secţie nouă de balneofizioterapie Centrul Medical de Permanenţă din comuna Cogealac, judeţul Constanţa, a deschis porţile unei noi secţii de balneofizioterapie, realizate cu sprijinul partenerului principal, CEZ Group şi al furnizorului de echipamente al Parcului Eolian CEZ, GE Energy.