Cele mai citite
 


Renunţarea la fete prin avort selectiv se extinde în Armenia (ONU)
marţi, 20 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procentul de băieţi născuţi în ultimii ani în Armenia a crescut mult datorită renunţării la fete prin avort selectiv, a anunţat luni Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie (FNUP), relatează AFP.
Peste 7.000 de femei din Armenia au recurs la avort selectiv în ultimii cinci ani, potrivit unei anchete desfăşurate de FNUP, Ministerul armenesc al Sănătăţii şi Institutul de Perinatologie. Proporţia în Armenia este de 110-120 de băieţi la 100 de fete, peste norma obişnuită, de 102-105 băieţi la 100 de fete, potrivit anchetei.

Această tendinţă riscă să producă serioase probleme demografice în mica ţară din Caucaz, a arătat Garik Hayrapetyan, oficial FNUP, la o conferinţă de presă. 'Peste 10-20 de ani, va fi lipsă de femei, adică de potenţiale mame', a adăugat el. 'Mentalitatea tradiţională joacă un rol important în această ţară conservatoare în care un fiu este considerat moştenitorul şi susţinătorul părinţilor la bătrâneţe',a spus şi Razmik Abrakhamian, ginecolog.

Avortul selectiv este deja o problamă gravă în China şi India. Fenomenul a atins 'niveluri îngrijorătoare' şi în republicile caucaziene - Armenia, Azerbaidjan şi Georgia, arăta în octombrie Adunarea parlamentară a Consiliului Europei (APCE). Potrivit une rezoluţii a APCE, presiunile exercitate asupra femeilor în vederea unui avort selectiv ar trebui considerate 'o formă de violenţă psihologică'.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Avort selectiv: În China, India şi Coreea de Sud, o generaţie fără femei Peste 20 de ani, în multe zone din China şi India numărul bărbaţilor tineri îl va depăşi cu 10 până la 20 la sută pe cel al femeilor, dezechilibru social care va avea consecinţe asupra sănătăţii populaţiei, semnalează marţi cotidianul spaniol El Mundo.
India: Un tribunal refuză să autorizeze avortul în cazul unei adolescente victimă a unui viol Un tribunal indian i-a refuzat unei adolescente de 14 ani însărcinate în peste cinci luni dreptul la avort după ce a fost violată de către un medic în statul Gujarat, a anunţat vineri avocatul victimei, citat de AFP.
Sanitas: Lipsa de personal, creşterea timpului de aşteptare - cauze ale violenţei asupra cadrelor medicale Creşterea timpului de aşteptare, lipsa de personal, dotările din spitale, dar şi organizarea deficitară a sistemului sanitar sunt principalele cauze care conduc la situaţii conflictuale şi la violenţă verbală şi chiar fizică asupra personalului medical, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, p...
Norvegia: Şase ani de închisoare pentru un avort provocat fără cunoştinţa viitoarei mame Justiţia norvegiană l-a condamnat marţi la şase ani de închisoare pe un tânăr care a recunoscut că i-a provocat un avort fostei sale partenere fără ca aceasta să ştie, pregătindu-i băuturi cu pastile contraceptive, potrivit presei norvegiene preluate de AFP.
Eliminarea prenatală a fetelor câştigă teren, mai ales în Balcani /demografi/ Eliminarea prenatală a fetelor, o practică obişnuită în India şi China, câştigă teren în lume, ajungând în ultimii zece ani în ţări ca Georgia, Azerbaidjan, Armenia şi în prezent în ţări din Balcani, au anunţat demografi vineri în cadrul unei conferinţe la Paris.
Arad: Medic ginecolog, acuzat de malpraxis de o pacientă Un medic ginecolog din oraşul Ineu, judeţul Arad, este acuzat de malpraxis de familia unei femei căreia i-a provocat un avort, la cabinetul său privat.