Cele mai citite
 


Un medic francez confirmă atacul cerebral suferit de Kim Jong-Il în 2008
marţi, 20 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un medic neurochirurg francez a declarat luni că tratamentul său l-a readus la viaţă pe Kim Jong-Il, după atacul cerebral suferit de acesta în august 2008 şi considerat de majoritatea analiştilor politici un semnal că liderul nord-coreean nu mai avea mult de trăit, transmite AP.
Medicul Francois-Xavier Roux a indicat că în august 2008 a fost chemat de urgenţă în Coreea de Nord /Republica Populară Democrată Coreeană, RPDC/ pentru a-l examina pe Kim Jong-Il. Potrivit sursei, Kim era în stare de inconştienţă şi se afla la unitatea de terapie intensivă a unui spital al Crucii Roşii din Phenian. Respectivul accident cerebral a redus la câţiva ani orizontul de viaţă al liderului de la Phenian.

Solicitarea autorităţilor nord-coreene, cunoscute pentru ermetismul de care dau permanent dovadă, este un eveniment unic, fiind vorba despre apelul la un cetăţean occidental. Francois-Xavier Roux este şeful serviciului de neurochirurgie al clinicii Sainte Anne din Paris.

Medicul francez a făcut această declaraţie luni, după anunţul decesului liderului nord-coreean, intervenit sâmbătă.

Îmbrăcată în negru şi având ochii plini de lacrimi, o prezentatoare a postului public de televiziune de la Phenian a anunţat luni în jurul prânzului că "mult iubitul conducător" a decedat ca urmare a unui ''infarct miocardic sever şi a unei crize cardiace'', suferite în timpul unor vizite de lucru.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. Ioan Florian: Cel mai important instrument al unui neurochirurg este propriul creier (interviu) Profesorul universitar dr. Ioan Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, preşedinte al Asociaţiei Neurochirurgilor din România, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte despre progresele din acest domeniu. Prestigiosul...
O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de duminică spre luni, ficatul şi rinichii de la o tânără din Arad, care suferise un accident vascular cerebral.
„Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină” Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” a organizat vineri, 6 noiembrie, la sediul instituției, o conferință de presă dedicată închiderii proiectului „Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină”- proiect POSDRU/189/2.1/G/155733. Proiectul...
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
Serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică primesc finanţare de aproximativ 1,5 milioane franci elveţieni Două proiecte menite să îmbunătăţească prin programe de formare calitatea serviciilor de urgenţă la nivel de prespital şi spital, precum şi calitatea serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică, primesc o finanţare în valoare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni prin intermediul unui...