Cele mai citite
 


Vasile Astărăstoae: Mă bucur că ANI a reuşit să constate incompatibilitatea mea după opt ani
marţi, 20 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae, susţine că în încercarea de a influenţa rezultatul alegerilor de la Colegiul Medicilor din România, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) se transformă în agent electoral, aşa cum a fost şi la UMF şi, totodată, acuză instituţia că face publice informaţiile înainte de a fi înştiinţat personal.
'Observ că, deşi intervenţia ANI în alegerile UMF s-au soldat cu un eşec, ea persistă şi încearcă să influenţeze alegerile de la Colegiul Medicilor. Mă bucură faptul că, după cei opt ani de zile de când deţin aceste funcţii, ANI a reuşit să constate incompatibilitatea mea. Vreau să menţionez că instanţa de judecată este singura care infirmă sau confirmă existenţa unei compatibilităţi sau incompatibilităţi. Dacă se constată acest lucru, voi respecta legea şi voi lua decizia de a renunţa la unele funcţii. Faptul că toate instituţiile (ANI şi DNA - n.r.) încearcă să-mi blocheze accederea la funcţii îmi dă un sentiment de mândrie, înseamnă că sunt într-adevăr un lider puternic care ţine piept celor care blamează categoriile profesionale de elită, şi anume, medicii şi profesorii. Promit că nu am să-i dezamăgesc pe cei care m-au ales', a declarat pentru AGERPRES luni prof. Vasile Astărăstoae.
El a precizat că la sfârşitul săptămânii trecute a trimis un răspuns ANI cu privire la acuzaţiile de incompatibilitate care i se aduc.
'Nu am primit niciun răspuns, deşi era normal acest lucru. Am aflat prin intermediul presei şi răspund tot prin intermediul mass media că ANI nu respectă propriile reglementări privind dreptul la apărare, confidenţialitate şi alte lucruri pe care ei le afirmă', a menţionat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae.
El a fost reales în această funcţie, în urma unui scrutin care s-a desfăşurat pe tot parcursul zilei de vineri. Potrivit Comisiei Electorale de la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, Vasile Astărăstoae a primit 480 de voturi din sufragiile cadrelor didactice, adică 72% în timp ce contracandidatul său, prof. univ. dr. Ştefan Georgescu, a avut doar 208 voturi. Tot la scrutinul de vineri, Astărăstoae a primit 19 voturi din partea reprezentanţilor studenţilor, adică 79% iar Georgescu, şase.
Profesorul Astărăstoae nu îşi va duce cel de-al doilea mandat la final, el urmând să împlinească vârsta de pensionare peste trei ani.
Potrivit unui comunicat al ANI remis luni AGERPRES, inspectorii de integritate din cadrul ANI au stabilit că Vasile Astărăstoae se află în stare de incompatibilitate deoarece exercită simultan mai multe funcţii: rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, preşedinte al Colegiului Medicilor din Iaşi, director al Institutului de Medicină Legală Iaşi, preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitraj din cadrul CNSAS şi membru în Comisia Superioară de Medicină.AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Vasile Astărăstoae, confirmat în funcţia de rector al UMF 'Gr.T.Popa' Prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae a fost confirmat în funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, de ministrul Educaţiei, Cătălin Ovidiu Baba.
ANI: Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, şi-a acordat ilegal contracte de 200.000 lei Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în vederea cercetării rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' din Iaşi, Vasile Astărăstoae, pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce acesta şi-a atribuit lui şi fiicei sale contracte...
ANI îl declară în stare de incompatibilitate pe Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că Vasile Astărăstoae se află în stare de incompatibilitate deoarece exercită simultan mai multe funcţii: rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, preşedinte al Colegiului...
Iaşi: Astărăstoae, un nou mandat la conducerea UMF Iaşi Prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' din Iaşi a fost reales în funcţie, în urma unui scrutin care s-a desfăşurat pe tot parcursul zilei de vineri.
Vasile Astărăstoae a contestat decizia magistraţilor de la Judecătoria Iaşi Profesorul Vasile Astărăstoae, fostul preşedinte al Colegiului Medicilor din România, şi fost rector al Universităţii de Medicină 'Gr T Popa' din Iaşi, a înaintat, marţi, recurs faţă de decizia dată la sfârşitul săptămânii trecute de magistraţii Judecătoriei Iaşi , privind condamnarea sa la un an de...
Prof. dr. Vasile Astărăstoae a fost ales preşedinte al Colegiului Medicilor din România Vasile Astărăstoae a fost ales joi în funcţia de preşedinte al Colegiul Medicilor din România, pentru mandatul 2012 - 2016, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.