Cele mai citite
 


“Decizii” – o nouã campanie ARAS
marţi, 20 decembrie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 

 

 
 
 
 
Asociaţia Românã Anti SIDA (ARAS) vine la acest final de an cu o nouã campanie pentru SIDA HelpLine. Campania se numeşte “Decizii” şi cuprinde douã coordonate: un spot neconvenţional şi consiliere între egali.
 

 

 

Scopul proiectului este informarea şi sensibilizarea persoanelor care trãiesc cu HIV, dar şi a persoanelor care au nevoie de informaţii pentru a nu se mai teme de HIV.
 
Spotul este o animaţie 2D cu trei personaje (pacientul, un drãcuşor şi un îngeraş) menite sã atragã atenţia asupra alegerilor pe care le facem, asupra necesitãţii informãrii complete şi corecte, asupra riscurilor de infectare şi, mai ales, asupra importanţei tratamentului. Pentru vizionare şi dat mai departe, aveţi spotul pe acest link: www.medipedia.ro/Articole/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/17959/SIDA-HELPLINE-Serviciu-gratuit-informare.aspx
 
In plus, în fiecare dupã-amiazã de luni, la telefonul gratuit 0800800033 vor rãspunde de acum consilieri intre egali (persoane care trãiesc cu HIV). Ei vor oferi în deplinã cunostinţã de cauzã informaţii despre HIV, tratament, suport social, drepturi, responsabilitãţi.
 
Dezvoltarea campaniei “Decizii” şi a serviciului SIDA Helpline a fost posibilã cu sprijinul Bristol Myers Squibb.
 
SIDA Helpline este un serviciu gratuit de informare cu privire la infecţia cu HIV, serviciu care funcţioneazã de 18 ani, fiind una dintre primele linii telefonice de informare, educare şi consiliere din România.
 
SIDA HelpLine primeşte lunar peste 2000 de apeluri, dintre care 400 sunt referitoare la HIV/SIDA şi sãnãtate. Majoritatea întrebãrilor se referã la cãile de transmitere, testarea HIV, metode de prevenire. Sunt, de asemenea, întrebãri referitoare la serviciile disponibile, informaţii legislative, dar şi solicitãri de sprijin social.
 
Asociaţia Românã Anti SIDA este o organizaţie nonguvernamentalã care asigurã servicii de prevenire HIV/SIDA, precum şi servicii psiho-medico-sociale adresate persoanelor infectate cu HIV.
 

 

Notare
Comentarii
de stefania
foarte simpatic filmuletzul

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SIDA HELPLINE - Serviciu gratuit de informare si consiliere oferit de ARAS (Asociatia Romana Anti SIDA) Ingrijorat ca te-ai expus la infectia cu HIV si nu stii ce sa faci? Urmareste filmuletul!
ARAS: O nouă campanie pentru SIDA HelpLine Asociaţia Română Anti SIDA (ARAS) vine, la acest final de an, cu o nouă campanie pentru SIDA HelpLine, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.
Serviciile specifice HIV ating parţial adolescenţii din întreaga lume. Cu ocazia Zilei Mondiale SIDA 2013, Organizaţia Mondială a Sănătăţii lansează o serie de recomandări pe tema HIV/SIDA, pentru intensificarea eforturilor de testare, consiliere, tratament şi îngrijire a acestui grup vulnerabil
UNOPA a demarat o campanie de Informare şi Educare cu ocazia Zilei Mondiale SIDA Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a demarat marţi în 20 de judeţe ale ţării şi on-line o campanie naţională de informare şi educare cu ocazia Zilei Mondiale SIDA - 1 decembrie.
Cluj: Campanie a studenţilor farmacişti de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF) din Cluj-Napoca a început, luni, o campanie de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV şi a consecinţelor infecţiei cu acesta.
Dolj: "Plantăm viaţa", campanie de prevenire a infecţiei cu HIV organizată de Spitalul de Boli Infecţioase Craiova La 25 de ani de la nedorită infectare nosocomială masivă a nou-născuţilor în România, luni, specialiştii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie 'Victor Babeş' din Craiova au atras din nou atenţia asupra importanţei aplicării măsurilor de prevenire a infecţiei cu HIV la toate vârstele...