Cele mai citite
 


APSR solicită o dezbatere publică pe noua lege a sănătăţii
miercuri, 21 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alianţa pentru Sănătate din România (APSR) solicită o dezbatere publică şi parlamentară conform legislaţiei în vigoare pentru noul proiect de lege a sănătăţii, se arată într-un comunicat de presă al Alianţei.
"Deşi Preşedintele României, Traian Băsescu a declarat ca fiind necesară intrarea în vigoare a noii legi la începutul anului 2012, iniţiatorii noului proiect de lege nu au reuşit să îl supună dezbaterilor publice până în acest moment, timpul scurt rămas până la sfârşitul acestui an aducând presiuni foarte mari asupra tuturor organizaţiilor din domeniul sănătăţii care doresc să se implice şi să-şi aducă aportul asupra noului proiect de lege prin prisma experienţei şi expertizei acumulate de-a lungul timpului", spun membrii Alianţei într-un comunicat difuzat marţi.
Aceştia consideră că este normal să obţină noul proiect de lege a sănătăţii şi solicită ca dezbaterea să fie una reală cu participarea tuturor beneficiarilor sistemului de sănătate: proiectul de lege să fie supus dezbaterii publice cel puţin 30 de zile - termenul legal de dezbatere, având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă.
Punctul comun de vedere al membrilor APSR constă în necesitatea ca noul proiect de lege a sănătăţii să fie elaborat împreună cu specialiştii sistemului de sănătate şi supus dezbaterilor publice şi parlamentare.
Acesta nu poate fi trecut prin asumare guvernamentală ţinând cont de importanţa şi impactul său asupra întregii populaţii, spun membrii alianţei.
Membrii APSR îşi arată disponibilitatea participării la toate dezbaterile pe această temă, ţinând cont de reprezentativitatea specialiştilor APSR şi expertiza acestora pe toate tipurile de servicii medicale. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Sper că un proiect de lege pe sănătate va fi gata în octombrie;trebuie un sistem în care spitalele să nu mai fie de stat Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa, sâmbătă, la Mangalia, că, în baza raportului comisiei prezidenţiale de specialitate, va fi gata în luna octombrie un proiect de lege privind sănătatea, punctând că este nevoie de un sistem sanitar în care spitalele să nu mai fie de stat.
Preşedintele Băsescu: Sper că un proiect de lege pe sănătate va fi gata în octombrie Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa, sâmbătă 10 septembrie, la Mangalia (sud-est, pe Litoralul Mării Negre), că, în baza raportului comisiei prezidenţiale de specialitate, va fi gata în luna octombrie un proiect de lege privind sănătatea, punctând că este nevoie de un sistem sanitar în...
Proiect de lege: România deschide graniţele medicilor din alte ţări decât cele din UE România va deschide graniţele medicilor din alte ţări decât cele din Uniunea Europeană pentru a profesa în sistemul sanitar, informează printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.
Proiect de lege privind măsuri de prevenire şi control al tuberculozei, lansat în dezbatere publică Bolnavii cu tuberculoză multidrog rezistentă cu risc crescut de abandon terapeutic ar putea beneficia de consiliere psihologică specifică dacă proiectul de lege privind măsurile de prevenire şi control al tuberculozei va fi susţinut şi adoptat de parlamentari în cadrul programului de cooperare elveţiano-român...
Traian Băsescu: Toată echipa din MS este ezitantă şi sub presiunea multor interese Preşedintele Traian Băsescu a reiterat că există anumite "interese exterioare" Ministerului Sănătăţii de a nu lansa în dezbatere publică pachetul minim de servicii medicale, punctând că întreaga echipă din MS este ezitantă şi sub presiunea multor interese.
Traian Băsescu denunţă 'dezinformările' privind legea Sănătăţii şi spune că în sistemul actual 'românii nu sunt egali' Preşedintele Traian Băsescu a anunţat vineri seara decizia de retragere din dezbatere a noii legi a Sănătăţii, dar a ţinut să dezmintă "minciunile" care au dezinformat publicul asupra respectivului proiect de act normativ şi a precizat că în actualul sistem de sănătate există deja corupţie iar românii...