Cele mai citite
 


Bihor: Primarul Bolojan a vizitat trei obiective de investiţii din municipiul Oradea
miercuri, 21 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan a prezentat marţi pe teren, în ultima conferinţă de presă a anului 2011, stadiul lucrărilor la patru proiecte mari de investiţii ale municipalităţii, realizate prin fonduri europene.
Proiectele se referă la lucrările de reabilitare şi modernizare a Centrului de zi Iedera pentru copiii cu sindrom Down, la amenajarea, extinderea şi modernizarea Grădinii Zoologice, reabilitarea Centrului de cazare temporară nr. 1, precum şi la reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Şcolii cu clasele I-VIII 'Avram Iancu".
'Centrul social Iedera s-a înfiinţat practic într-o clădire ruină, în fază de demolare, dar pe care în loc să o dărâmăm am hotărât să o reabilităm prin acest proiect care se ridică la două milioane de lei noi,' a precizat, la faţa locului, primarul Bolojan.
Marcel Boloş, directorul Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primăria Oradea, a completat că pe lângă lucrările de reabilitare ale imobilului, vor fi achiziţionate mobilier şi echipamente pentru funcţiuni specifice bolnavilor Down, va fi amenajată o sală de sport specială, o alta pentru cromoterapie, un atelier de lumânări decorative, un cabinet de psihologie.
Numărul bolnavilor cu sindrom Down în Oradea, care vor beneficia de acest centru, se ridică la peste 100.
Lucrările la centrul Iedera au demarat în luna mai 2011 şi se vor finaliza la sfârşitul lunii februarie.
Centrul de cazare temporară nr. 1 va fi transformat până în decembrie 2012 într-un centru social de cazare modern, adaptat şi persoanelor cu dizabilităţi, pentru petrecerea timpului într-un mod util şi plăcut. Valoarea totală a proiectului este de 3.642.643 lei.
La Grădina Zoologică se lucrează la amenajarea întregii suprafeţe deţinute de această instituţie - 7,5 ha - din care, în prezent, suprafaţa utilizată efectiv pentru desfăşurarea activităţii este de cca 3,7 ha, cu cât s-a extins arealul ei pentru a corespunde normelor europene. Lucrările vizează reorganizarea activităţii existente în condiţiile legii şi diversificarea activităţii prin amenajarea de spaţii noi cu caracter recreativ şi educativ.
Valoarea totală a proiectului este de 19.445.238 lei, cu TVA.
Termenul final de execuţie a lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiţii la Grădina Zoologică este 31 august 2012.
Proiectul 'Reabilitare, modernizare, extindere şi dotări la Şcoala cu clasele I-VIII 'Avram Iancu', Corp B şi Corp C, Oradea' presupune modernizarea, extinderea şi se dotarea şcolii amintite, valoarea proiectului fiind de 8.211.976,80 lei, cu TVA.
Toate investiţiile vizitate marţi de primarul Ilie Bolojan, directorul Marcel Boloş şi ziarişti sunt realizate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013, iar modernizarea Grădinii Zoologice se implementează prin intermediul Convenţiei privind finanţarea programelor multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor, programul - Implementarea şi realizarea proiectelor de investiţii în vederea atingerii standardelor necesare autorizării grădinilor zoologice.
AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Clădire reabilitată de Primăria Oradea în scop social cu fonduri europene Municipalitatea orădeană a recepţionat de Mărţişor clădirea reabilitată în care va funcţiona Centrul de zi 'Iedera' pentru copiii cu sindrom Down, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene şi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare...
Bihor: Centru de zi pentru copii cu sindromul Down, prin finanţare europeană Copiii şi tinerii cu sindromul Down din Oradea vor avea, în martie 2012, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene, care va fi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare din Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Bihor: Policlinică finanţată prin POR, proiect al Primăriei Oradea O policlinică modernă, la standarde europene, se va finaliza, peste şase luni, în Spitalul clinic municipal din Oradea, printr-un proiect cu finanţare din programul Operaţional Regional, derulat de Primăria Oradea, prin Direcţia de Management Proiecte Internaţionale.
Bihor: Bloc operator modern la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, prin proiect cu fonduri europene Proiectul cu fonduri europene privind modernizarea blocului operator de la Spitalul Clinic Judeţean, derulat de Primăria Oradea alături de Universitatea din Debreţin s-a încheiat luni.
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.
Bihor: Consilierii locali au aprobat bugetul municipiului Oradea Consiliul Local Oradea a aprobat, joi, în şedinţă extraordinară, bugetul pentru anul 2012, care, potrivit primarului Ilie Bolojan, prezintă câteva particularităţi faţă de anii precedenţi.