Cele mai citite
 


Brăila: Spitalul Judeţean va fi dotat cu un scintigraf
miercuri, 21 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va avea de anul viitor un scintigraf, aparat cu ajutorul căruia se poate realiza o explorare noninvazivă a organelor interne şi astfel o diagnosticare de mare acurateţe, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
'Vom achiziţiona un scintigraf, care va rezolva două probleme: problema organelor interne vitale, care se măsoară cu acest scintigraf, şi a doua problemă se referă la îndeplinirea unei cerinţe pentru obţinerea categoriei I sau a II-a, ca şi dotare', a declarat preşedintele CJ.
Echipamentul este unul de ultimă generaţie, care face posibilă stabilirea cu exactitate a unor diagnostice complexe în diferite specialităţi, de la cardiologie şi neurologie, până la oncologie.
Aparatul poate investiga cu mare precizie toate tipurile de ţesuturi şi poate reda modificările apărute la nivelul acestora cu câţiva ani înainte ca leziunile tumorale să fie evidente prin alte mijloace, practic, în faze incipiente.
Nivelul de radiaţii al aparatului este unul normal, nu există pericol de iradiere, iar informaţiile oferite de scintigraf sunt complexe şi se pot suprapune cu cele oferite de RMN sau alte metode de investigare, dar prezintă o imagine de ansamblu utilă pentru medicii curanţi.
Aparatul permite o evaluare cantitativă şi calitativă a unor procese fiziologice la nivelul organelor, fiind o metodă noninvazivă de ultimă generaţie. Cu un astfel de aparat este dotat Departamentul de Medicină Nucleară din Braşov. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Bătaie între mai mulţi tineri pe rampa de acces a Unităţii de Primiri Urgenţe Mai mulţi tineri s-au luat la bătaie pe rampa de acces a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila, îngreunând pentru câteva zeci de minute activitatea cadrelor medicale, pentru aplanarea conflictului fiind nevoie de intervenţia jandarmilor.
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţe continuă seria disponibilizărilor până în luna aprilie Disponibilizările de personal vor continua la Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila până în luna aprilie a anului viitor, în medie cu câte 28 de angajaţi pe lună, după cum a declarat miercuri pentru AGERPRES directorul instituţiei, Rodica Sin.
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţe va fi dotat cu un accelerator liniar de particule pentru radioterapie Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va fi dotat, anul viitor, cu un accelerator liniar de particule, în valoare de peste 3,5 milioane de euro, care ar rezolva problema radioterapiei, a afirmat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţe ar putea deveni clinic Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila ar putea deveni clinic, dacă autorităţile vor reuşi înfiinţarea unei secţii clinice în colaborare de Facultatea de Medicină din Galaţi, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Ambulanţele SMURD şi SAJ Brăila, însoţite de utilaje de deszăpezire, au intervenit în şase urgenţe medicale Ambulanţele SMURD şi SAJ Brăila, însoţite de utilaje de deszăpezire, au intervenit de la primele ore ale dimineţii pentru acordarea de asistenţă medicală în şase urgenţe medicale, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt.col. Ştefan Stoian.
Brăila: Spitalul Judeţean are asigurată finanţarea până în martie Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila are asigurată finanţarea pentru salarii, medicamente şi utilităţi până în luna martie, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.