Cele mai citite
 


Buzău: Cinci cazuri de trichineloză, diagnosticate la porci sacrificaţi pentru Crăciun
miercuri, 21 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci cazuri de trichineloză la porci sacrificaţi în tot atâtea localităţi din judeţul Buzău au fost diagnosticate de medicii sanitar-veterinari în urma analizelor de laborator.
Numărul cazurilor de trichineloză este dublu faţă de anul trecut când au fost depistate doar două, la animalele crescute în gospodărie.
Cazurile au fost diagnosticate în localităţile Zoreşti, Verneşti, Berca, Buzău şi Râmnicu Sărat şi au fost confirmate de Laboratorul central al Direcţiei Sanitar-Veterinare Buzău.
"Carcasele au fost reconstituite, s-au făcut acte de confiscare, iar acestea au fost denaturate prin incinerare", a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul DSV Buzău, Ciprian Botezatu.
Potrivit sursei citate, "lipsa elementară de igienă şi, mai ales, prezenţa în număr mare a şobolanilor pe tot parcursul perioadei de creştere au contribuit la creşterea numărului de porci infestaţi cu trichinella spiralis".
Ciprian Botezatu a mai spus că în judeţul Buzău sunt destinaţi sacrificării pentru sărbătorile de Crăciun din acest an peste 60.000 de exemplare de porci. AGERPRES/(AS - Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Elevii din trei localităţi cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară, externaţi sub supraveghere medicală Toţi cei 15 elevi din localităţile Zoiţa, Ziduri şi Gura Teghii au fost externaţi joi din spitalele din Râmnicu Sărat şi Nehoiu, ei aflându-se sub supraveghere medicală.
Mehedinţi: Porci sacrificaţi pentru că au fost depistaţi cu trichinella spiralis Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi, dr.Adriana Ganea, a declarat marţi pentru AGERPRES că în două localităţi din judeţ s-au înregistrat primele cazuri de infestare a porcilor cu trichinella spiralis.
Buzău: Trei spitale din judeţ au fost tranferate autorităţilor locale Buzău, 1 iul /Agerpres/ - Trei din cele şapte spitale din judeţul Buzău au fost transferate, joi, către autorităţile locale.
Buzău:Număr record de cazuri de rubeolă în 31 de şcoli În judeţul Buzău, numărul cazurilor de rubeolă este cu peste o treime mai mare faţă de săptămâna trecută, ajungând la 224 de elevi bolnavi din 31 de unităţi şcolare.
Buzău: Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii, în creştere cu 15% Peste 2.220 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii şi pneumonii în judeţul Buzău, în ultima săptămână, cu aproape 15% mai multe decât în săptămâna precedentă.
Tuberculoza afectează noi categorii sociale Numărul cazurilor de tuberculoză înregistrate în 2010 în judeţul Buzău este în scădere cu peste 10 procente faţă de anul precedent, dar afectează noi categorii sociale, cum ar fi intelectualii şi persoanele cu pregătire medie.