Cele mai citite
 


Cristian Anton Irimie: Bugetul sănătăţii pe 2012 este mai mare cu 13% faţă de anul acesta
miercuri, 21 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bugetul sănătăţii pentru anul 2012 este mai mare cu 13% faţă de cel de anul acesta, a declarat marţi, pentru AGERPRES, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Anton Irimie.
"Ne-am propus câteva lucruri pentru anul viitor, respectiv finalizarea Institutului Oncologic Iaşi. De asemenea, mai avem câteva obiective din investiţii începute, aflate în derulare, pe care le vom continua împreună cu administraţiile locale. Este vorba de Spitalul Municipal Sebeş din judeţul Alba, cel din Fălticeni, Spitalul de Tuberculoză din Roşiorii de Vede", a detaliat oficialul.
El a adăugat că vor mai fi finanţate reabilitările unor spitale, infrastructura mai multor instituţii sanitare din reţea Ministerului Sănătăţii şi administraţiei publice locale.
Cristian Anton Irimie a declarat că se va continua, împreună cu Banca Mondială, a doua fază a reabilitării secţiilor de obstetrică şi neonatologie din ţară, fiind vorba despre 22 astfel de secţii. În prezent se lucrează la 15 şi mai sunt alte şapte care vor trebui să intre în reabilitare anul viitor, a mai spus secretarul de stat.
El a menţionat, de asemenea, că se va continua achiziţia de ambulanţe şi a unui elicopter, pentru care există fonduri.
Subsecretarul de stat a precizat că din bugetul MS vor fi susţinute financiar programele de sănătate cu impact major asupra sănătăţii, respectiv cele pentru tuberculoză şi SIDA, boli netransmisibile cum sunt diabetul, cancerul, bolile cardiovasculare.
Cristian Irimie a reliefat că se doreşte să existe un mai bun control asupra acestor programe şi să aibă o coeficienţă cât mai bună. "Continuăm finanţarea centrelor de permanenţă din rural şi urban şi vom deschide noi staţii SMURD în toate judeţele ţării", a adăugat secretarul de stat.
Referitor la coplată, Irimie a menţionat că se va introduce de la anul după ce vor fi elaborate normele şi, probabil, începând cu luna martie se va aplica.
"Ne gândim la o sumă fixă care să nu fie împovărătoare, care să aibă rolul de moderator la accesarea serviciilor de sănătate. Să-i determine pe oameni să nu abuzeze de consultaţii şi internări în spitale. O treime dintre beneficiarii serviciilor de sănătate sunt scutiţi de coplată, asta înseamnă cam 34-35 la sută dintre asiguraţi", a spus Cristian Anton Irimie.
Secretarul de stat a amintit că cel mai greu moment pentru minister, în 2011, din punctul său de vedere, a fost momentul în care s-a decis să nu se mai finanţeze unităţile cu paturi. Acesta a spus că au fost foarte multe presiuni, dar s-a văzut că după aplicarea descentralizării foarte multe spitale au fost reabilitate cu banii MS sau ai autorităţilor locale.
"Acum înţeleg şi politicienii că spitalul este un loc prin care trec potenţialii alegători", a spus secretarul de stat. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Specialiştii CNI şi ai Ministerului Sănătăţii amână decizia privind amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe O echipă de arhitecţi de la Compania Naţională de Investiţii şi specialişti din Ministerul Sănătăţii s-a aflat vineri la Iaşi pentru a discuta cu autorităţile locale despre amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe, fără a se ajunge însă la luarea vreunei decizii.
Raed Arafat: Este necesar un plan pe termen lung în domeniul radioterapiei (interviu) Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre proiectele în domeniul urgenţei, dar şi despre tratamentul prin radioterapie în cazul pacienţilor cu cancer. El precizează că sunt o serie de aparate a căror sursă nucleară s-a terminat şi trebuie...
Secretarul de stat în MS Cristian Irimie, mulţumit de ritmul lucrărilor de la Spitalul 'Cuza Vodă' din Iaşi Cristian Anton Irimie, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, la Iaşi, că este mulţumit de modul cum evoluează lucrările de renovare a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Cuza Vodă".
Raed Arafat:Lansarea componentei SMURD în zona Sebeş creşte capacitatea de intervenţie Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, fondatorul SMURD, a declarat, vineri, la Sebeş, că anul acesta au fost alocate fonduri pentru achiziţionarea a două elicoptere, dintre care unul va înlocui, în iulie, elicopterul de Poliţie de la Iaşi, iar cu celălalt se va inaugura, în septembrie...
Iaşi: Conducerea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' cere reevaluarea gradului de clasificare Secretarul de stat în ministerului Sănătăţii Cristian Anton Irimie a declarat, vineri, în cadrul unei vizite efectuate la Iaşi, că Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă', care este cea mai mare maternitate din Iaşi, va fi reevaluat la începutul anului viitor şi va primi gradul IM, dacă aceasta...
Suceava: Maternitatea Rădăuţi modernizată cu bani de la Banca Mondială şi BEI Secţiile de obstetrică şi neonatologie de la Spitalul Municipal Rădăuţi vor fi reabilitate printr-un program al Ministerului Sănătăţii şi Băncii Mondiale, astfel încât să se ridice la nivelul cerinţelor actuale şi normelor europene.