Cele mai citite
 


Două asistente medicale din Galaţi, trimise în judecată după ce au încercat să mituiască un lucrător al DGA
miercuri, 21 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două asistente medicale din Galaţi au fost trimise în judecată în stare de arest preventiv de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzate de dare de mită, informează un comunicat al DNA remis, marţi, AGERPRES.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 23 noiembrie 2011 - 1 decembrie 2011, Luminiţa-Gabriela Tirim, asistentă medicală la Casa Judeţeană de Pensii Galaţi - Serviciul de expertiză medicală şi Adriana Ionescu, asistentă medicală la Spitalul Judeţean Galaţi au promis suma totală de 50.000 lei unui ofiţer de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, pentru ca acesta să soluţioneze favorabil un dosar penal în care efectua cercetări penale faţă de mai multe cadre medicale din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi privind întocmirea în fals a unor dosare de pensionare pe caz de invaliditate. În acest dosar penal, cele două inculpate aveau calitatea de învinuit.
"La data de 25 noiembrie 2011, din suma totală promisă, Ionescu Adriana a dat denunţătorului suma de 10.000 lei. De asemenea, la data de 1 decembrie 2011, inculpatele Ionescu Adriana şi Tirim Luminiţa Gabriela au dat denunţătorului suma de 6.000 lei, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se arată în comunicatul DNA.
În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparţinând inculpatei Ionescu Adriana.
La data de 2 decembrie 2011, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a inculpatelor Tirim Luminiţa-Gabriela şi Ionescu Adriana pe o perioadă de 29 de zile.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Galaţi. AGERPRES/(AS - Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Asistente medicale arestate pentru dare de mită Galaţi, 5 dec /Agerpres/- Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări faţă de inculpatele Adriana Ionescu, asistentă medicală la Spitalul Judeţean Galaţi şi Luminiţa Gabriela Tirim, asistentă medicală la Casa Judeţeană de Pensii Galaţi, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea...
Asistentă medicală la Biroul de Medicina Muncii Piteşti, deferită justiţiei de DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei Marilena Ancuţa Avram, asistentă medicală la Biroul de Medicina Muncii Piteşti în perioada faptelor, pentru trafic de influenţă, în formă continuată.
DNA: Medici din Argeş, trimişi în judecată pentru mită în cazul pensionărilor anticipate Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a celor doi medici de la Serviciul de Expertiză a Capacităţii de Muncă de la Casa Judeţeană de Pensii şi Asigurări Sociale Argeş pentru mită în cazul pensionărilor anticipate.
Bacău : Un medic, o asistentă medicală şi un funcţionar public trimişi în judecată pentru acte de corupţie Un medic, o asistentă medicală şi un funcţionar al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Bacău într-un dosar de corupţie.
Preşedintele CJ Brăila: Nimeni nu vrea să preia şefia Serviciului de Expertiză Medicală, după descinderea DNA Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Viorel Mortu, a anunţat vineri, în conferinţă de presă, că se caută soluţii pentru găsirea unui înlocuitor pentru şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, Ana Boală, care a fost arestată preventiv pentru 29 de zile...
DNA: Trei medici specializaţi în medicina muncii, printre care şi un şef serviciu, trimişi în judecată Procurorii DNA Galaţi au trimis-o în judecată, sub control judiciar, pe Ana Boală, la data faptei medic specializat în medicina muncii, şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, pentru luare de mită în formă continuată.