Cele mai citite
 


Hunedoara: O nouă secţie de ORL a fost inaugurată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva
miercuri, 21 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, ORL
 

O nouă secţie ORL a fost inaugurată, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, spaţiul fiind modernizat şi dotat cu echipamente medicale în valoare de peste 200.000 de lei, fondurile provenind din bugetul propriu al instituţiei medicale.

''Este o investiţie foarte bună pentru secţia ORL. Suntem mai aproape de blocul operator şi de secţia de Terapie Intensivă. Acum totul este bine organizat şi nu mai suntem nevoiţi să umblăm prin curtea spitalului ori să plimbăm pacienţii cu targa sau cu scaunul de la un corp de clădire la altul', a declarat medicul Adrian Bogdan, medic primar ORL.
În cadrul noii secţii ORL au fost executate mai multe recompartimentări, s-a introdus un sistem de alimentare cu oxigen la patul bolnavilor şi s-au achiziţionat mai multe echipamente medicale, între care şi o lampă specială ce este folosită la sala de operaţii ORL.
'A fost un efort realizat în timp, dar secţia a trebuit să fie mutată din vechea locaţie. În vechiul spaţiu vom începe lucrări de reparaţii capitale pentru ca imobilul să poată fi folosit în alte scopuri medicale. După ce clădirea va fi modernizată, vom muta acolo secţia de oncologie şi secţia de oftalmologie', a spus managerul spitalului, Silviu Didilescu.
În cadrul secţiei de ORL se efectuează peste 120 de consultaţii lunare, în aproape 80 la sută din cazuri fiind necesară o intervenţie chirurgicală. AGERPRES/(A, AS - Sorin Blada)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
Sălaj: Dotări pentru Spitalul Judeţean Zalău printr-o investiţie privată Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost dotată cu mobilier specific de terapie intensivă, iar Laboratorul de Radiologie şi Imagistică medicală a fost dotat cu echipament medical printr-o finanţare de circa 350.000 de lei din partea unei companii private, potrivit unei informări...
Hunedoara: Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva ar putea realiza venituri lunare de 10.000 de lei prin coplată Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva ar putea obţine venituri lunare în sumă de 10.000 de lei prin aplicarea sistemului de coplată, consiliul de administraţie stabilind o valoare de 10 lei pentru această taxă, a declarat, marţi, pentru AGERPRES directorul financiar-contabil al unităţii medicale, Vetuţa...
Gorj: Aproximativ 350.000 de lei, investiţi pentru renovarea Secţiei ATI a Spitalului Judeţean Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va fi inaugurată în perioada următoare, după ce a fost modernizată în totalitate, a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, managerul interimar al unităţii, Vasile Stănculete.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Hunedoara: CJ face un audit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara face un audit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, unitate sanitară pe care o are în subordine, rezultatele acestui control urmând să fie făcute cunoscute la începutul lunii august, a declarat marţi vicepreşedintele CJ, Mircea Bobora.