Cele mai citite
 


Neamţ: Protest spontan al angajaţilor în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă
miercuri, 21 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 50 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ au protestat, marţi, în curtea unităţii sanitare, nemulţumiţi că nu şi-au primit bonurile de masă prevăzute în contractul colectiv de muncă.
Angela Tofan, liderul sindicatului "Sanitas" din spital, a declarat, pentru AGERPRES, că salariaţii trebuie să primească, potrivit prevederilor contractuale, 20 de tichete de masă lunar.
"În luna noiembrie am primit cele 20 de tichete, însă pentru decembrie am fost informaţi că nu vom mai primi", a declarat Angela Tofan.
Conducerea spitalului, abia numită cu o săptămână în urmă, susţine că foştii directori au stabilit cu sindicatele ca pentru lunile noiembrie şi decembrie să fie acordate câte 10 tichete lunar.
"Fondul de salarii a depăşit procentul de 70% din cheltuieli, deşi legea ne interzice acest lucru. Totuşi, fosta conducere a spitalului a decis acordarea a câte 10 tichete lunar. În noiembrie au fost acordate 20 de tichete, pentru lunile noiembrie şi decembrie", a declarat doctorul Cristina Iacob Atănăsoaie, directorul medical al spitalului.
Sindicaliştii sunt însă nemulţumiţi, nu recunosc înţelegerea cu fosta conducere a unităţii şi susţin că vor protesta zilnic, câte 30 de minute, fără a afecta actul medical. AGERPRES/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Aproximativ 40 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au întrerupt, vineri dimineaţă, munca, protestând în biroul managerului unităţii faţă de neacordarea, de patru luni, a tichetelor de masă.
Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ Aproximativ 50 de medici şi asistenţi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ protestează, miercuri dimineaţă, în curtea unităţii sanitare, nemulţumiţi de salarii.
Sălaj: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean O parte din angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău au protestat vineri, în mod spontan, pe holurile instituţiei, din cauza faptului că de mai multe luni nu primesc tichete de masă şi o parte din sporurile salariale.
Neamţ: Sindicatul din Spitalul Judeţean susţine că va da în judecată conducerea unităţii sanitare Liderii Sanitas, sindicat din care fac parte angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, vor da în judecată conducerea instituţiei sanitare, nemulţumiţi că din luna iulie salariaţii nu mai primesc tichete de masă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Angela Tofan, preşedintele de sindicat...
Brăila: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă ameninţă cu declanşarea protestelor Cei 2.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila ameninţă cu declanşarea unor acţiuni de protest, care pot ajunge chiar până la greva generală, deoarece de trei luni nu le-au fost semnate contractele de muncă şi că nu le sunt acordate tichete de masă.
Tulcea: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din cauza salariilor mici Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea au protestat marţi dimineaţă din cauza salariilor pe care le primesc, acestea fiind, potrivit inclusiv conducerii unităţii spitaliceşti, printre cele mai mici din ţară.