Cele mai citite
 


Olt: La Caracal, 14 noi cazuri de rubeolă confirmate la elevii a trei licee
miercuri, 21 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noi cazuri de îmbolnăvire cu rubeolă au fost confirmate în focarele de la Caracal, de la Colegiul Naţional "Ioniţă Assan", Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" şi Colegiul Tehnic "Matei Basarab", numărul total al cazurilor confirmate ajungând în prezent la 57, faţă de 43 la începutul săptămânii trecute, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu.
Acesta a precizat că în ultima săptămână au fost depistaţi cu rubeolă numai elevi de liceu, cu vârste între 15-19 ani care au fost izolaţi la domiciliu, fără a necesita spitalizarea. Gabriela Gociu a menţionat că medicii de familie şi din reţeaua şcolară au vaccinat persoanele care au intrat în contact pe elevii bolnavi, circa 400 de persoane.
"Direcţia de Sănătate Publică Olt a instituit trei focare de rubeolă, la Colegiul Naţional "Ioniţă Assan", Colegiul "Mihai Viteazul" şi Colegiul Tehnic "Matei Basarab" unde au fost identificate 57 de cazuri de la izbucnirea focarului, în luna noiembrie. Cele mai multe cazuri, 43 au fost depistate la Colegiul "Ioniţă Assan". Au început săptămâna trecută şi sunt deja pe final vaccinările", a spus Gabriela Gociu.
Rubeola a reapărut în judeţ după doi ani, având în vedere că în 2010 nu a fost înregistrat niciun caz şi anul acesta primul caz a fost înregistrat la finele lunii noiembrie. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 Cursurile de la mai multe clase ale unor şcoli din Târgovişte şi activitatea la două grupe de grădiniţă din municipiu au fost suspendate, începând de miercuri, pentru şapte zile, după confirmarea de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.
Olt: Peste 130 de cazuri de rubeolă în zona Caracal Cazurile de elevi care au contractat rubeolă s-au dublat în perioada vacanţei şcolare şi Direcţia de Sănătate Publică Olt a anunţat că de la izbucnirea focarului la Caracal în luna noiembrie a anului trecut şi până în prezent s-au înregistrat 133 de îmbolnăviri.
Tulcea: Noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea a început, luni, vaccinarea populaţiei împotriva virusului A/H1N1, în condiţiile în care în ultimele trei zile au fost confirmate încă şase cazuri de gripă nouă.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.
Olt: A scăzut constant numărul copiilor vaccinaţi Epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au constatat o tendinţă constantă de scădere, în ultimii cinci ani, a numărului de copii care au fost vaccinaţi, printre cauze fiind menţionate neprezentarea la medic, refuzul părinţilor de a vaccina copii, contraindicaţii etc.
Constanţa: Încă două noi cazuri de meningită virală confirmate de specialişti Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a anunţat vineri că alte două noi cazuri de îmbolnăvire cu meningită virală au fost confirmate în judeţul Constanţa.