Cele mai citite
 


Parteneriat între Loteria Română şi Fundaţia pentru SMURD
miercuri, 21 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Compania Naţională "Loteria Română" S.A. şi Fundaţia pentru SMURD au încheiat marţi un parteneriat pentru susţinerea campaniei "2% pentru SMURD".
Loteria Română va lansa o serie de un milion de lozuri în plic intitulate "SMURD", la preţul de 2 lei/bucată, a explicat directorul Gheorghe Benea.
El a adăugat că scara de câştiguri pentru acest tip de loz cuprinde premii între 2 lei şi 20.000 de lei. Din banii strânşi din vânzări, zece la sută vor reveni Fundaţiei pentru SMURD.
Potrivit lui Benea, dacă vânzările merg bine şi se epuizează seria, de Paşti acţiunea va fu reluată. Lozurile SMURD se vor găsi în agenţiile loto imediat după Crăciun, în preajma Anului Nou.
Dr. Raed Arafat, preşedintele Fundaţiei pentru SMURD, a subliniat că, încă de la înfiinţare, în 2006, fundaţia a avut în vedere îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor prin sprijinirea dotării sistemului integrat medical şi tehnic de urgenţă şi prim-ajutor.
Fundaţia pentru SMURD prin campaniile 2% desfăşurate anual s-a implicat activ în programe de instruire a personalului SMURD, crearea şi echiparea centrelor de instruire, asigurarea de tehnică specifică suplimentară, dar şi în salvarea efectivă a vieţilor.
Parteneriatul semnat cu Loteria Română se face în scopul strângerii de fonduri pentru achiziţionarea unui avion destinat asistenţei medicale, a spus Raed Arafat.
Avionul cu care SMURD a acţionat până acum era de la Ministerul Apărării, iar prin intervenţiile sale au fost salvate vieţile multor oameni. Au avut loc 70 de misiuni, dintre care 30 pentru copii sub şapte ani, care prezentau cazuri grave.
Dr. Raed Arafat a menţionat şi implicarea fundaţiei în programul de construire a centrului de pregătire zonală din Cluj inaugurat în noiembrie 2011 şi în centrul de pregătire de la Piteşti pentru echipamente şi pregătirea personalului paramedical. Fundaţia a contribuit şi la dotarea cu echipamente medicale pentru centrul de la Arad.
Potrivit lui Arafat, se doreşte un avion pentru unul, cel mult doi pacienţi, care să fie dotat cu aparatură pentru terapie intensivă şi pentru misiunile de urgenţă.
El a adăugat că dacă se vor strânge bani se doreşte achiziţionarea unui avion în valoare de 2 milioane de euro. Pentru a realiza acest proiect a început şi contactarea unor companii şi a altor parteneri care doresc să susţină acţiunea.
"Sperăm ca până la sfârşitul anului viitor avionul să poate fi comandat şi să intre în habitaţie", a precizat Raed Arafat.
De mai mult de un an, Fundaţia SMURD susţine financiar închirierea unui avion sanitar pentru urgenţe. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
Ambulanţă de terapie intensivă, operaţionalizată la Botoşani O ambulanţă de terapie intensivă de tip C din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani a devenit operaţională începând de marţi. Autospeciala SMURD a intrat în exploatare în cadrul unei ceremonii la care a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed...
Alba: Două ambulanţe SMURD de terapie intensivă, în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Două ambulanţe SMURD, de terapie intensivă - tip C, proiectate şi construite în conformitate cu normele europene, au intrat joi în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba, prin realocare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Banat' Timiş.
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Arafat - proiect româno-elveţian: Peste 500 de asistenţi şi medici din ţară, pregătiţi pentru urgenţe Peste 500 de asistenţi şi medici din 75 de spitale de urgenţă din ţară au beneficiat de pregătire în domeniul trierii pacienţilor, managementului departamentului de urgenţă sau dezvoltării cercetării şi publicării articolelor ştiinţifice în cadrul unui proiect derulat în baza Acordului-cadru între Consiliul...