Cele mai citite
 


Prefectura Capitalei estimează că 50.000 de bucureşteni vor fi agresaţi de câinii fără stăpân în următorii 5 ani
miercuri, 21 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, şi-a manifestat marţi îngrijorarea faţă de planul Primăriei Generale de a rezolva problema câinilor fără stăpân doar prin sterilizare şi lăsarea acestora pe străzile Bucureştiului.
În opinia prefectului, Primăria Generală ar trebui să suporte cheltuielile cu tratamentul celor 50.000 de oameni care vor fi muşcaţi în următorii cinci ani de câinii de pe stradă.
"Am observat că directorul ASPA, Robert Lorentz, doreşte să rezolve problema câinilor fără stăpân ca şi până acum, adică deloc. Dacă este o simplă atitudine personală a domnului Lorentz, este lipsită de importanţă. Însă, dacă această soluţie este strategia Primăriei Capitalei, atunci atragem atenţia că relocarea câinilor pe stradă, chiar şi sterilizaţi, nu va avea niciun efect asupra agresiunilor la care bucureştenii vor fi supuşi şi în viitor. Având în vedere că în ultimii ani media persoanelor muşcate de câini a fost de circa 10.000 persoane pe an, cu siguranţă că soluţia pe care o propune Primăria Generală va perpetua această stare de fapt", a spus prefectul Capitalei, într-un comunicat de presă.
Deşi noua lege privind gestionarea câinilor fără stăpân pune la dispoziţia primarului general mijloace legale pentru rezolvarea problemei în interesul oamenilor, prefectul se întreabă de ce acest interes este ignorat.
Datele statistice puse la dispoziţie de Institutul de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş' arată că în perioada 2009 - 2011 în municipiul Bucureşti au fost muşcate de câini şi au beneficiat de servicii medicale un număr de 31.278 de persoane, adulţi şi copii. Numai în perioada septembrie-noiembrie 2011 un număr de 1.805 persoane au fost muşcate de câinii fără stăpân. În perioada 2006-2010 costurile serviciilor medicale pentru persoanele muşcate de câini au fost de 7.856.247,66 lei, adică 1.870.535 euro.
Directorul Autorităţii de Supraveghere şi Protecţie a Animalelor (ASPA), Robert Lorentz, a declarat luni că până în luna mai a anului viitor câinii fără stăpân din Bucureşti ar putea fi sterilizaţi în totalitate. Această soluţie este susţinută de ONG-uri, care resping cu fermitate varianta eutanasierii patrupedelor. Preşedintele "Asociaţiei Cuţu, Cuţu", Marcela Pâslă, a afirmat că în aproximativ cinci ani nu vor mai fi câini pe stradă în Bucureşti dacă se va aplica un program de sterilizare a acestora. AGERPRES/(AS - Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bucureşti: Începe campania de sterilizare a câinilor fără stăpân Campania de sterilizare în masă a câinilor din Capitală va fi reluată luni, scopul ei fiind încurajarea adopţiilor şi înlăturarea animalelor agresive din stradă.
Fundaţia Vier Pfoten respinge propunerea Primăriei Capitalei de a amenda persoanele care hrănesc câinii comunitari Fundaţia Vier Pfoten respinge noua propunere a Primăriei Capitalei de a amenda persoanele care hrănesc câinii fără stăpân, solicită Consiliului General să nu adopte această hotărâre care ar avea efect creşterea nivelului de agresivitate în cazul animalelor înfometate şi afirmă că, în caz contrar, va...
Campania "Împotriva hepatitei alături de pacienţi", lansată la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România şi Societatea Naţională de Medicina Familiei au lansat miercuri, la Institutul de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", campania "Împotriva hepatitei alături de pacienţi".
Institutul "Matei Balş" a cumpărat medicamente cu peste 33,7 milioane de lei Institutul de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" a atribuit 26 de contracte, în valoare totală de peste 33,7 milioane de lei, pentru furnizarea de medicamente, potrivit unui anunţ publicat pe SEAP pe 13 aprilie.
Institutul "Prof. Dr. Matei Balş" lansează miercuri campania naţională de informare, comunicare şi educare "H-Alert" Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" va lansa miercuri campania naţională de informare, comunicare şi educare "H-Alert", care se va desfăşura în perioada octombrie 2015 - aprilie 2016 şi va mobiliza tinerii şi grupurile sociale vulnerabile - persoane de etnie romă, utilizatori...
Săndesc: Institutul 'Matei Balş' şi-a oferit serviciile în privinţa infecţiilor nozocomiale în cazul răniţilor de la Colectiv Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc a declarat miercuri că Institutul "Matei Balş" şi-a oferit serviciile în privinţa infecţiilor nozocomiale pentru spitalele care tratează răniţi în incendiul de la Colectiv.