Cele mai citite
 


Premierul Boc: Guvernul ar putea flexibiliza restricţiile la angajarea medicilor în sistemul de stat
miercuri, 21 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul ar putea ridica în 2012 restricţiile la angajarea bugetarilor în situaţiile unde sunt dificultăţi de funcţionare a instituţiilor, cum ar fi cazul sectorului de sănătate, a declarat, luni, premierul Emil Boc, la TVR1.
Şeful Guvernului a spus că în anul 2012 va continua în general regula angajării unui bugetar la şapte locuri vacantate în sistem, dar "cu posibilitatea de a flexibiliza, dacă este nevoie, de exemplu, la medici, sau uneori într-o situaţie în care sunt greutăţi de funcţionare".
"A doua politică este de finalizare a unor procese de restructurare deja începute, cum este de exemplu la Ministerul Administraţiei şi Internelor sau la alte companii sau ministere care au procedeul de restructurare în derulare", a mai spus Boc.
Potrivit acestuia, la nivelul lunii noiembrie, în sectorul bugetar mai rămăseseră 1,206 milioane de angajaţi, în condiţiile în care din anul 2009 au plecat 192.000 de bugetari din sistem.
În context, el a arătat că Guvernul nu exclude noi restructurări în companiile de stat, acolo unde este cazul.
"Companiile de stat care lucrează pe pierdere fură bani din buzunarul dumneavoastră, iar noi ne-am angajat foarte serios să punem ordine şi în rândul companiilor de stat pentru a le duce pe profit şi performanţă. Asta înseamnă şi restructurare, acolo unde se impune acest lucru nu este exclus", a afirmat Boc.
De asemenea, premierul a declarat că în anul 2012 va fi menţinut un nivel scăzut al inflaţiei, deşi, pe de altă parte, el a arătat că şi şomajul va fi păstrat sub media Uniunii Europene.
"Inflaţia este cea mai scăzută din ultimii 20 de ani şi va fi menţinută la nivel scăzut şi în 2012. Şomajul, de asemenea, este cu 2% sub media UE", a spus Boc, la TVR1. Potrivit acestuia, salariul mediu brut va creşte în 2012 de la 2.026 la fi 2.117 de lei pe lună, iar cursul de schimb va fi în medie de 4,26 lei pentru un euro, în 2012, cu 0,02 lei în plus faţă de 2011.
De asemenea, premierul a subliniat că Guvernul îşi propune scăderea fiscalităţii pe muncă.
"E adevărat că la capitolul povară fiscală pe muncă suntem pe un loc care ne-ar permite să mai lucrăm în viitor şi este unul dintre obiectivele fundamentale pe care le avem în vedere, diminuarea poverii fiscale pe muncă", a declarat Boc.
În context, prim-ministrul a recunoscut că Guvernul mai trebuie să ia măsuri pentru reducerea evaziunii fiscale.
"E adevărat că mai există economie gri (...), cert este că loc de luptă împotriva evaziunii fiscale mai este", a spus Emil Boc, la TVR1. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Băsescu apreciază decizia lui Boc de a respinge modificările de buget cerute de marile companii de stat Preşedintele Traian Băsescu a declarat că apreciază decizia de miercuri a premierului Emil Boc, care a respins toate modificările de buget cerute de marile companii de stat, cerând explicaţii precise asupra motivelor pentru care nu s-au realizat bugetele.
Priorităţi ale guvernului prezentate de premierul Emil Boc la întâlnirea cu prefecţii de la Băile Felix Premierul Emil Boc a prezentat sâmbătă,la cea de-a patra întâlnire a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, organizată la Băile Felix, cele zece priorităţi ale Guvernului pe termen scurt, mediu şi lung.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Suceava:Emil Boc - Nu candidez împotriva cuiva, ci pentru a continua politica bună şi rezultatele ultimului mandat PDL Preşedintele Emil Boc i-a mulţumit, sâmbătă, la Gura Humorului, liderului judeţean al PDL Suceava, Gheorghe Flutur, pentru sprijinul promis la Convenţia Naţională de alegeri interne din cadrul partidului.
Premierul Boc: Dacă încurajăm sărăcia şi mâna întinsă, ne vom scufunda cu toţii Bucureşti, 10 mar /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a afirmat, joi seară, că viitorul Cod al muncii va descuraja 'sărăcia şi mâna întinsă', prin faptul că introduce criteriile de performanţă în cazul concedierilor colective de personal şi va combate munca fără forme legale.
UPDATE Premierul Emil Boc: Raed Arafat revine la Ministerul Sănătăţii ca subsecretar de stat Dr. Raed Arafat va reveni în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), a anunţat marţi premierul Emil Boc.