Cele mai citite
 


Rolul vitaminei D în prevenirea cancerului nu este confirmat
miercuri, 21 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Prescrierea de vitamina D, alături de un supliment de calciu pentru fixare, poate reduce cu până la 11% riscul de a suferi o fractură, însă nu există suficiente date care să confirme că ar juca un rol şi în prevenirea îmbolnăvirilor de cancer, conform autorilor unui nou studiu, transmite marţi LiveScience.com.

Persoanele care au luat suplimente alimentare de vitamina D şi calciu întâmpină un risc cu 11% mai mic de a suferi fracturi ale oaselor, prin comparaţie cu persoanele care nu iau astfel de suplimente, conform autorilor studiului.

În cazul persoanelor în vârstă care au primit vitamina D şi calciu s-a înregistrat o limitare a riscului de fractură de până la 30%, conform unuia dintre co-autorii studiului, Mei Chung, epidemiolog nutriţionist. Acest studiu a fost soicitat de către U.S. Preventive Services Task Force.

În ceea ce priveşte posibilul rol al vitaminei D în prevenirea îmbolnăvirilor de cancer, "nu dispunem deocamdată de informaţii suficient de concludente", a precizat Chung.

Vitamina D este produsă în piele după expunerea la lumina ultravioletă B, din sursele solare sau artificiale şi apare în mod natural într-o gamă redusă de alimente.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Vitamina D – vitamina soarelui Ce este vitamina D? Vitamina D este o vitamină liposolubilă care se găseşte în foarte puţine alimente şi poate fi sintetizată de organism în prezenţa razelor solare (UV). Vitamina D intervine în formarea oaselor și a dinților, cu rol în absorbția calciului și a fosforului.
Un regim bogat în calciu nu reduce riscul de osteoporoză (studiu) Depăşirea cantităţii normale de calciu nu reduce problemele determinate de fragilitatea oaselor la vârsta a treia, arată un studiu publicat în British Medical Journal, citat de site-ul femina.ch.
Vitamina D, indicată pentru creierul persoanelor în vârstă de peste 60 de ani Washington, 26 mai /Agerpres/ - Conţinutul mare de vitamina D, prezentă în peşte şi sintetizată în piele la expunerea la soare, ameliorează funcţionarea creierului într-o manieră mult mai bună la persoanele în vârstă de peste 60 de ani, potrivit unui studiu publicat joi în Journal of Neurology, Neurosurgery...
O doză mai mare de vitamina D poate ajuta persoanele în vârstă să-şi protejeze vederea Vitamina D în doze mai mari ar putea scădea semnificativ riscul dezvoltării principalei cauze a orbirii, au afirmat o serie de cercetători, relevă ediţia de marţi a cotidianului Daily Telegraph.
Vitamina D creşte şansele de supravieţuire ale bolnavilor de cancer de colon (studiu) Bolnavii de cancer de colon care au un nivel ridicat de vitamina D în sânge au şanse mai mari de supravieţuire decât ceilalţi, potrivit unui studiu publicat miercuri, în Journal of Clinical Oncology, bazat pe studierea evoluţiei postoperatorii a aproape 1600 de pacienţi, informează Reuters.