Cele mai citite
 


Suceava: Bărbat diagnosticat cu botulism - internat în stare gravă la Iaşi
miercuri, 21 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat de 27 de ani din comuna suceveană Moldova Suliţa se află în stare gravă internat în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce a mâncat tobă de porc preparată în casă.
Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu, a declarat, marţi, că s-a confirmat serologic îmbolnirea de botulism a bărbatului care se află internat în spitalul ieşean din 14 decembrie, după ce, iniţial, s-a prezentat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc. Starea pacientului este în continuare gravă, fiind monitorizat în Secţia ATI a spitalului din Iaşi.
Potrivit lui Popescu, bărbatul a mâncat preparate pregătite în gospodărie, respectiv tobă de porc, fiind singurul membru al familiei care a consumat produsul, celelalte persoane sesizând un gust suspect. Medicul de familie din localitate urmăreşte starea de sănătate a rudelor pacientului.
Acesta este al doilea caz de botulism înregistrat în judeţul Suceava, după cel al unui bărbat de 52 de ani, din Vicovu de Jos, care a mâncat shaorma cu pui la un fast-food din zona pieţei din Rădăuţi, în primăvara acestui an.
DSP Suceava avertizează populaţia că, în ciuda faptului că botulismul este o boală neuroparalitică determinată neurotoxic, produsă de Clostridium botulinum, rară ca frecvenţă, în preajma sărbătorilor de iarnă, trebuie să acorde o atenţie deosebită modului de pregătire şi păstrare a alimentelor.
Microflora prezentă în mod obişnuit, multiplicându-se, alterează proprietăţile organoleptice, ceea ce scoate din uz produsele alimentare. Se recomandă ca măsuri de prevenţie, nespecifice, sterilizarea corectă (cu repetare, trei zile la rând, prin fierbere) a conservelor preparate în gospodărie; conservele de leguminoase, murăturile cu straturi groase de mucegai se exclud din consum, ca şi conservele bombate şi mirositoare; excluderea mierii din alimentaţie până la vârsta de 1 an. Gravitatea bolii este evidenţiată şi prin mortalitatea ce poate ajunge până la 30% din cazurile de îmbolnăvire. AGERPRES/(AS-Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Bărbat diagnosticat cu botulism, în stare gravă la ATI; serul salvator antibotulinic lipseşte din România Un bărbat din localitatea suceveană Mălini a fost internat, în stare gravă, în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, după ce a fost diagnosticat cu botulism, a declarat, miercuri, adjunctul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Cătălina Zorescu.
Suceava: Ser botulinic achiziţionat în procedură de urgenţă, pentru un pacient aflat în stare gravă Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a achiziţionat în procedură de urgenţă ser botulinic, iar acesta va ajunge joi la unitatea medicală pentru un pacient internat cu diagnostic confirmat de botulism, a declarat, pentru AGERPRES, directorul medical al SJU Suceava, Tiberius Brădăţan.
Iaşi: O femeie acuză medicii din judeţul Suceava de malpraxis O femeie din judeţul Neamţ acuză medicii de la mai multe spitale din Suceava de malpraxis, motiv pentru care va sesiza Parchetul şi Colegiul Medicilor.
Iaşi: Nou născut adus în stare gravă după ce a fost infectat cu Klebsiella Un nou născut a fost adus de la Piatra Neamţ la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi după ce a fost infectat cu Klebsiella, un germene multirezistent care provoacă epidemii infecţioase.
Ministerul Sănătăţii caută soluţii privind serviciile de terapie intensivă la Spitalul Judeţean Vaslui Ministerul Sănătăţii (MS), în colaborare cu direcţiile de sănătate publică şi medicii din Moldova, caută soluţii pentru asigurarea continuităţii serviciilor de terapie intensivă la Spitalul Judeţean Vaslui, se arată într-un comunicat al MS.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...