Cele mai citite
 


Vrancea: Ambulanţe dotate cu camere de supraveghere
miercuri, 21 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea (SAJ) şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au primit de la Ministerul Sănătăţii câte două autosanitare.
Deşi maşinile au ajuns în Vrancea în urmă cu câteva zile, ele au fost prezentate marţi de secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor Mihai Capră.
Cele două ambulanţe primite de SAJ Vrancea sunt dotate cu camere de supraveghere prin care echipajul este monitorizat 20 de ore după care înregistrarea se resetează.
'Avem posibilitatea să ştim tot ceea ce se întâmplă în trafic. Acum nu mai poate spune cineva că ambulanţa avea sau nu în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, pentru că asta vom vedea noi pe înregistrări. Ambulanţele vor deveni operaţionale la începutul anului viitor', a spus directorul SAJ Vrancea, medicul Mircea Stoenoiu.
El a precizat că Vrancea şi Tulcea sunt singurele judeţe care intră în anul următor cu datorii.
'Avem datorii foarte mari, de 700.000 de lei, dintre care 300.000 de lei îi datorăm numai la carburant. Sperăm să avem cu ce ne descurca acum de sărbători. Dacă şi la anul voi avea acelaşi procent pe locuitor, nu ne putem descurca. Avem zece substaţii, iar populaţia este de 395.000 şi cu cei 31,5 lei pe cap de locuitor nu avem ce face. Abia ne plătim salariile', a spus directorul SAJ Vrancea.
Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor Mihai Capră a menţionat că perioada grea prin care a trecut ministerul nu a afectat capacitatea operativă.
'Perioada grea prin care a trecut ministerul, respectiv restructurările, nu au afectat capacitatea operativă a Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă. Am extins servicii SMURD în mai multe judeţe şi sperăm să continuăm această activitate', a spus Mihai Capră.
SMURD Vrancea a fost operaţionalizat la data de 5 februarie 2010 şi a funcţionat cu două echipaje de prim-ajutor calificat (EPA) în oraşele Focşani şi Adjud. AGERPRES/(AS - Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
Sălaj: Dispecerat medical integrat Ambulanţă - ISU, la Zalău Cel de-al patrulea dispecerat medical integrat pilot la nivel naţional, ce reuneşte Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a fost inaugurat, vineri, la Zalău, în prezenţa subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, şi a oficialităţilor...
Dâmboviţa: Ambulanţe noi primite de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa a primit de la Ministerul Sănătăţii trei ambulanţe noi, astfel că serviciul SMURD se va extinde şi în oraşele Moreni, Găeşti şi Pucioasa, se arată într-un comunicat al ISU Dâmboviţa, remis miercuri.
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
Vrancea: Raed Arafat a inaugurat SMURD Vrancea Focşani, 5 feb /Agerpres/ - Subsecretarul de stat Raed Arafat a inaugurat, vineri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.
Brăila: Dispecerat comun de intervenţie ISU-SAJ Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) vor avea la Brăila dispecerat comun de intervenţie, structură prin care se doreşte reducerea timpului de intervenţie la cazurile de urgenţă.