Cele mai citite
 


ARAS: O nouă campanie pentru SIDA HelpLine
joi, 22 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Română Anti SIDA (ARAS) vine, la acest final de an, cu o nouă campanie pentru SIDA HelpLine, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.
Campania se numeşte 'Decizii' şi cuprinde două coordonate: un spot neconvenţional şi consiliere între egali.
Scopul proiectului este informarea şi sensibilizarea persoanelor care trăiesc cu HIV, dar şi a persoanelor care au nevoie de informaţii pentru a nu se mai teme de HIV.
Spotul este o animaţie 2D cu trei personaje (pacientul, un drăcuşor şi un îngeraş) menite să atragă atenţia asupra alegerilor pe care le facem, asupra necesităţii informării complete şi corecte, asupra riscurilor de infectare şi, mai ales, asupra importanţei tratamentului.
În plus, în fiecare după-amiază de luni, la telefonul gratuit 0800.800.033 vor răspunde de acum consilieri între egali (persoane care trăiesc cu HIV). Ei vor oferi în deplină cunoştinţă de cauză informaţii despre HIV, tratament, suport social, drepturi, responsabilităţi.
SIDA Helpline este un serviciu gratuit de informare cu privire la infecţia cu HIV, serviciu care funcţionează de 18 ani, fiind una dintre primele linii telefonice de informare, educare şi consiliere din România.
SIDA Helpline primeşte lunar peste 2.000 de apeluri, dintre care 400 sunt referitoare la HIV/SIDA şi sănătate. Majoritatea întrebărilor se referă la căile de transmitere, testarea HIV, metode de prevenire.
Sunt, de asemenea, întrebări referitoare la serviciile disponibile, informaţii legislative, dar şi solicitări de sprijin social. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SIDA HELPLINE - Serviciu gratuit de informare si consiliere oferit de ARAS (Asociatia Romana Anti SIDA) Ingrijorat ca te-ai expus la infectia cu HIV si nu stii ce sa faci? Urmareste filmuletul!
“Decizii” – o nouã campanie ARAS Asociaţia Românã Anti SIDA (ARAS) vine la acest final de an cu o nouã campanie pentru SIDA HelpLine. Campania se numeşte “Decizii” şi cuprinde douã coordonate: un spot neconvenţional şi consiliere între egali.
UNOPA a demarat o campanie de Informare şi Educare cu ocazia Zilei Mondiale SIDA Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a demarat marţi în 20 de judeţe ale ţării şi on-line o campanie naţională de informare şi educare cu ocazia Zilei Mondiale SIDA - 1 decembrie.
Cluj: Campanie a studenţilor farmacişti de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF) din Cluj-Napoca a început, luni, o campanie de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV şi a consecinţelor infecţiei cu acesta.
Dolj: "Plantăm viaţa", campanie de prevenire a infecţiei cu HIV organizată de Spitalul de Boli Infecţioase Craiova La 25 de ani de la nedorită infectare nosocomială masivă a nou-născuţilor în România, luni, specialiştii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie 'Victor Babeş' din Craiova au atras din nou atenţia asupra importanţei aplicării măsurilor de prevenire a infecţiei cu HIV la toate vârstele...
Suceava: Incidenţa HIV/SIDA, în creştere în judeţ; 25 noi cazuri şi 5 decese în 2015 Asociaţia Red Ribbon implementează în judeţul Suceava Campania "InspiRED", un proiect al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), ce îşi propune să aducă în atenţia comunităţii problematica infecţiei cu HIV, faptul că persoanele cu HIV există şi au dreptul la o viaţă...