Cele mai citite
 


Bacău: Nouă adolescenţi s-au îmbolnăvit de rubeolă
joi, 22 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de nouă cazuri noi de îmbolnăviri de rubeolă au fost raportate la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău, cei contaminaţi fiind adolescenţi cu vârsta între 15 şi 19 ani.
'Continuăm campania de vaccinare a persoanelor care au venit în contact cu bolnavii', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al DSP Bacău, Anda Dumitrescu.
Potrivit acesteia, "până miercuri au fost imunizate 443 de persoane din cele 1.700 considerate contacţi ai bolnavilor de rubeola'.
La nivelul judeţului 's-au decis, în continuare, măsuri stricte în privinţa rubeolei şi a rujeolei, pentru a se evita o epidemie, în condiţiile în care în unele judeţe s-au înregistrat multiple de cazuri de îmbolnăvire', a precizat medicul Anda Dumitrescu. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Epidemie fără precedent de rubeolă în liceele din municipiu Numărul bolnavilor de rubeolă, în special liceeni, a ajuns la cifra record de 740 de cazuri în judeţul Sibiu, ceea ce înseamnă de aproape 30 de ori mai mulţi pacienţi cu această afecţiune în 2012, faţă de totalul cazurilor de rubeolă înregistrate în 2011, conform unui comunicat remis joi, AGERPRES, de...
Bacău: Direcţia de Sănătate Publică are în atenţie 13 focare de hepatită; diagnosticate 84 de persoane Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău are în supraveghere 12 focare noi de hepatita A, toate localizate în şcoli din mediul rural, 84 de persoane fiind diagnosticate cu această maladie denumită şi "boala mâinilor murdare".
Harghita: Peste 40 de cazuri de rubeolă, în ultimele luni; trei gravide diagnosticate cu boala au suferit avort terapeutic Un număr de 47 de cazuri de rubeolă au fost raportate la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita, în ultimele cinci luni, iar trei femei gravide au suferit, din cauza acestei boli, avorturi terapeutice.
Brăila: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a primit aproximativ 11.000 doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, după cum a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dumitra Orăşanu.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit încă 7.320 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a primit încă 7.320 de doze de vaccin antigripal, care se adaugă celor 10.830 de doze primite în urmă cu o lună pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Valentin...
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.