Cele mai citite
 


Băsescu către români: Să nu se păcălească acceptând acum să se înroleze la diverse case de asigurări de sănătate
joi, 22 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu i-a atenţionat, miercuri, pe români să nu se păcălească acceptând "să se înroleze" la diferite case de asigurări de sănătate, pentru că riscă să fie păcăliţi, în contextul în care noua legea a sănătăţii va aduce modificări semnificative în acest sens atunci când va fi adoptată.
"Vreau să-i avizez şi pe cetăţenii români: să nu se păcălească acceptând acum să se înroleze la diverse case de asigurări, pentru că în momentul de faţă aceste case nu le asigură nimic. Sunt cei care fac asigurări suplimentare de sănătate, vă pot spune că şi eu am o asigurare suplimentară de sănătate dacă, Doamne fereşte, trebuie să plătesc mai mult decât îmi asigură sistemul de sănătate acum, să vină o casă de asigurare să-mi deconteze diferenţa. Am învăţat lecţia de la Viena, că dacă aveam asigurare nu mai plăteam o groază de bani. Cei care fac asigurări suplimentare de sănătate este în regulă să şi le facă, dar cei care primesc oferte: "Veniţi să vă asigurăm pentru zero lei", trebuie să ştie că sunt păcăliţi", a spus Băsescu, la radioul public.
El a explicat că atunci când va fi adoptată noua lege a sănătăţii se vor introduce case de sănătate private. Băsescu a precizat că unul dintre elementele de punere sub control a cheltuielilor din sistemul de sănătate va fi legat de introducerea caselor de asigurare private, care vor primi de la Casa Naţională de Sănătate resurse financiare în funcţie de numărul de asiguraţi pe care îl au.
"În acelaşi timp, aceste case vor fi cele care vor aduce bani din afara sistemului în sistem. Vor fi firme care vor negocia pentru salariaţii lor o asigurare de sănătate mai bună, plata mai multor servicii. Vor fi persoane fizice care vor face acest lucru. Deci, vor veni şi bani privaţi în sistemul de sănătate. Casele de asigurare de sănătate vor fi primul judecător al spitalelor, al medicilor de familie, în ce măsură asiguraţii lor sunt mulţumiţi de servicii şi dacă nu fac contracte pentru asiguraţii lor cu alte spitale, cu alţi medici de familie. De asemenea, nicio casă de asigurare nu va mai tolera ca un medic de familie să-i dea bilet de internare să-l trimită şapte zile în spital, să stea pe banii de spitalizare", a adăugat preşedintele. AGERPRES/(A - Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Preşedintele unei case de asigurări de sănătate, acuzat că a primit stimulente băneşti Preşedintele Uniunii Sindicatelor din Administraţie, Ringo Dămureanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că la numai patru zile după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat măsurile de reducere a salariilor din sistemul bugetar cu 25% şi a pensiilor cu 15%, preşedintele CJAS Dâmboviţa, Georgeta...
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori, a declarat, joi, preşedintele...
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori...
Băsescu: Pentru a şti cât de subfinanţat este sistemul de sănătate trebuie să rezolvăm problemele de monopol al CNAS Preşedintele Traian Băsescu este de părere că pentru a şti cât de finanţat sau subfinanţat este sistemul de sănătate trebuie mai întâi să se rezolve problemele de monopol al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Deblocarea până în aprilie a posturilor din sănătate şi salarizarea diferenţiată în sistem - intenţii ale Guvernului desemnat Deblocarea, până în luna aprilie, a posturilor din sistemul de sănătate, aprobarea unui proiect pilot cu privire la salarizarea diferenţiată, în funcţie de performanţă, a personalului din domeniu, precum şi continuarea de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a informatizării sistemului de sănătate...
Traian Băsescu: Sunt cunoscute ezitările MS şi a CNAS de a face public pachetul minim garantat de servicii medicale Preşedintele Traian Băsescu a afirmat miercuri că ar trebui reluat subiectul noii legi a sănătăţii, susţinând că sunt cunoscute ezitările Ministerului Sănătăţii şi ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu privire la a face public pachetul minim garantat de servicii medicale.