Cele mai citite
 


Cluj: Noua Cartă a UMF aduce modificări în structura de conducere a instituţiei
joi, 22 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noua Cartă a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, adoptată în forma avizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a modificat structura de conducere a universităţii, iar funcţia de preşedinte al UMF nu se mai regăseşte în actuala configuraţie a responsabilităţilor academice.
Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES, de biroul de presă al UMF, conducerea universităţii adresează mulţumiri profesorului universitar dr. Marius Bojiţă, care a îndeplinit până acum funcţia de preşedinte al instituţiei, "pentru întreaga activitate desfăşurată în perioada martie 2008 - decembrie 2011 şi îl invită să rămână alături de universitate pentru finalizarea proiectelor pe care le are în curs".
Profesor la catedra de Analiza şi controlul medicamentului, decan al Facultăţii de Farmacie (1992-1996), prorector (1996-2000) şi apoi rector al UMF (2000-2008), preşedinte al Colegiului Farmaciştilor din România, prof. dr. Marius Bojiţă s-a remarcat în activitatea sa prin capacitatea de comunicare, de coordonare şi planificare a muncii în echipă.
În conformitate cu prevederile Cartei UMF "Iuliu Haţieganu", funcţiile de conducere ale universităţii sunt rector, prorector şi director general administrativ. Structura de conducere a facultăţii este consiliul, iar funcţiile de conducere sunt decan şi prodecan. Toate structurile de conducere din universitate sunt alese prin vot universal, direct şi secret, pentru o perioadă de patru ani, iar o persoană nu poate ocupa aceeaşi funcţie de conducere mai mult de două mandate. Din aceeaşi structură de conducere nu pot face parte persoane între care există rudenie de grad I sau II. Pensionarea personalului didactic se face la vârsta de 65 de ani, în condiţiile legii.
Carta UMF instituie, totodată, Regulamentul Electoral şi completează Codul de Etică cu măsuri de sancţionare a plagiatului. Membrii comunităţii academice au obligaţia de a se autoevalua anual şi sunt supuşi evaluărilor de calitate periodice, interne şi externe, stabilite prin legi şi regulamente naţionale. Criteriile, standardele şi indicatorii pentru evaluare sunt propuse de Comisia de Evaluare şi Asigurare a Calităţii şi validate de Senatul Universităţii. Evaluarea de către studenţi a performanţelor formative ale cadrelor didactice este obligatorie pentru managementul asigurării calităţii în universitate. Opinia studenţilor este considerată, alături de autoevaluare şi evaluarea colegială, o modalitate importantă de control şi de perfecţionare a activităţii universitare. AGERPRES/(AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Trei reprezentanţi de renume ai vieţii medicale - în competiţia pentru funcţia de rector al UMF Competiţia pentru funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca se va desfăşura, joi, 15 decembrie, între trei reprezentanţi de frunte ai învăţământului superior medical - profesorii universitari dr. Constantin Ciuce, Petru Adrian Mircea şi Alexandru...
Cluj: Prefectul Gheorghe Vuşcan s-a întâlnit cu rectorii celor şase universităţi clujene Rectorii celor şase universităţi din Cluj-Napoca au participat, luni, la o întâlnire cu prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, ce a vizat deschiderea unui dialog real pe teme economice, sociale şi culturale, benefic întregii comunităţi, care să cuprindă şi aspecte referitoare la regionalizare şi...
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Cluj: Studenţi de la UMF distribuie pliante despre prevenirea diabetului în şase mari licee Un număr de 35 de voluntari, studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", distribuie, miercuri, materiale informative despre prevenirea diabetului, în şase unităţi de învăţământ din Cluj-Napoca.
Cluj: Studenţii de la UMF proveniţi din zona afectată de Ebola, sub supraveghere medicală Mai mulţi studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj care provin din statele Africii de Vest, zona afectată de virusul Ebola, vor trebui să-şi facă analizele dacă au părăsit România în ultimele şase luni.
În premieră în România, rectorul unei universităţi va fi desemnat prin concurs public În premieră în România, începând de luni până vineri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş se desfăşoară concursul public pentru desemnarea rectorului.