Cele mai citite
 


Covasna: Majorare de buget pentru Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe
joi, 22 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Covasna a aprobat miercuri rectificarea bugetului Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyan Kristof" din Sfântu Gheorghe cu aproape 1,6 milioane de lei.
Din această sumă, 1,3 milioane de lei reprezintă valoarea contractului încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Covasna în vederea acoperirii cheltuielilor curente ale spitalului din ultima lună a acestui an, 8.650 de lei este contribuţia CJ la achiziţionarea aparaturii medicale şi la lucrările de reparaţii capitale ale clădirii instituţiei, 19.000 lei au fost alocaţi de Ministerul Sănătăţii pentru programele naţionale, iar 156.000 lei au fost primiţi pentru dotări şi reparaţii capitale.
Directorul spitalului, Nagy Andras Robert, a declarat pentru AGERPRES că instituţia pe care o conduce a mai obţinut 135.850 lei din donaţii şi sponsorizări în scopul îmbunătăţirii serviciilor de specialitate oferite pacienţilor, cea mai mare contribuţie având-o firma Arcon Elintech din Sfântu Gheorghe.
Nagy Andras Robert a mai spus că 2011 a fost un an bun pentru acest spital, care, în ciuda crizei, a reuşit să achiziţioneze şi să pună în funcţiune mai multe aparate performante, dar şi să ofere servicii noi. Printre aparate se numără un computer tomograf care a costat 1,3 milioane de lei şi a fost cumpărat cu sprijinul financiar al Ministerului Sănătăţii, un analizator biochimic care va fi folosit în cadrul laboratorului şi care va asigura nu doar rapiditate în efectuarea analizelor medicale, ci şi mai multă exactitate, precum şi un ecograf pediatric.
În acest an, spitalul şi-a lărgit sfera serviciilor, putând efectua investigaţii în vederea depistării hipoacuziei la nou-născuţi, ecografie pediatrică, kinetoterapie şi intervenţii chirurgicale la nivelul posterior al ochilor, respectiv pentru dislocări ale cristalinului. AGERPRES/(AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Computer tomograf, pus în funcţiune la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe a pus în funcţiune un computer tomograf performant, achiziţionat anul trecut cu sprijinul financiar al Ministerului Sănătăţii.
Covasna: Conducerea Spitalului Judeţean estimează un deficit de 500.000 de lei din spitalizările de zi Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe estimează că nu va putea realiza planul contractat cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru spitalizările de zi, iar din această cauză va avea un deficit bugetar de cel puţin 500.000 de lei la finalul anului.
Covasna: Sanitas salută decizia managerilor spitalelor de a nu semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a salutat decizia managerilor spitalelor din judeţ de a nu semna contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).
Covasna: Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe a îndeplinit 95% din criteriile cerute pentru acreditare Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe a îndeplinit circa 95% din criteriile de evaluare stabilite pentru acreditarea la nivelul III, respectiv ca spital 'cu grad de încredere ridicat'.
Cluj: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă - în coordonarea Ministerului Sănătăţii Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Cristiana Ciortea, consideră că trecerea unităţii sanitare pe care o conduce în coordonarea directă a Ministerului Sănătăţii ar putea să însemne o relaţie mai directă cu personalul din instituţia guvernamentală, în activitatea de organizare, principiile...
Covasna: Spitalele nu vor semna contractele cu CAS dacă nu se reevaluează finanţarea, spune liderul Sanitas Preşedintele Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, afirmă că majoritatea spitalelor din judeţ nu vor semna contractele cu Casa de asigurări de Sănătate (CAS) până când finanţarea acestora nu va fi evaluată corect.