Cele mai citite
 


Crucea Roşie Română a distribuit pachete cu jucării şi dulciuri copiiilor din Centrul de zi ''Sfântul Vasile''
joi, 22 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crucea Roşie Română a distribuit, miercuri, pachete cu jucării şi dulciuri copiilor din Centrul de zi ''Sfântul Vasile'', din sectorul 4 al Capitalei, cei mici bucurându-se de sosirea lui Moş Crăciun.
Cei 16 copii din Centrul de zi, unii prezentând handicap grav, l-au întâmpinat pe Moş Crăciun şi pe oaspeţii de la Crucea Roşie cu cântece şi poezii, primind cu emoţie darurile. Cei mai mari s-au bucurat, unii dintre cei mici s-au speriat de Moş Crăciun şi au plâns, dar după ce au primit dulciurile s-au liniştit. Cu mânuţele pline de ciocolată, copiii s-au fotografiat pe genunchii lui Moş Crăciun sau alături de ajutoarele Moşului - crăciuniţe, voluntare ale Crucii Roşii Române.
''Este emoţionant să vezi aceşti copii, unii dintre ei foarte mici - am văzut chiar un bebeluş - cum se bucură de sosirea Moşului. Am trăit alături de ei acest moment şi suntem bucuroşi că am reuşit, cu darurile oferite, să le aducem un zâmbet pe chip'', a declarat Mihaela Geoană, preşedintele Crucii Roşii Române.
La distribuirea darurilor pentru copii au mai participat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roşii Române şi Venera Vasiliu, directorul filialei sector 4 a Crucii Roşii Române.
Evenimentul de miercuri se înscrie în şirul de acţiuni pe care Crucea Roşie Română le-a desfăşurat în ultima perioadă, care au constat în distribuirea de ajutoare alimentare persoanelor cu venituri reduse, prin programul Banca de Alimente, dar şi prin evenimentele organizate în magazinele partenere ale acestui program.
Banca de Alimente a fost lansată la 26 septembrie 2009, ca o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse. Aceasta presupune colectarea de alimente greu perisabile în magazinele partenere ale Băncii de Alimente, stocarea lor în depozitele Crucii Roşii şi apoi distribuirea acestora către persoanele vulnerabile.
În cei doi ani de la lansare, prin proiectul Banca de Alimente au fost colectate 281.980 kg de alimente, care au fost distribuite către 43.856 familii /persoane singure. În prezent, proiectul se derulează în 29 filiale de Cruce Roşie, 6 din Bucureşti şi 23 din judeţe. AGERPRES/(AS - Marina Bădulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie a lansat "Banca de alimente pentru copii" Societatea Naţională de Crucea Roşie din România împreună cu hypermarketul Real, Televiziunea Română şi Filiala de Cruce Roşie sector 6 Bucureşti a organizat, sâmbătă, evenimentul "Banca de alimente pentru copii", cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.
Bancă de alimente pentru copii Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, ''Banca de alimente pentru copii'', se arată într-un comunicat de presă al societăţii.
A VII-a ediţie a Galei Crucii Roşii, organizată sub genericul "E Crăciun şi pentru ei" Cea de-a VII-a ediţie a Galei Crucii Roşii a fost găzduită, vineri seară, de Televiziunea Română (TVR) şi a avut ca scop colectarea de fonduri şi alimente în beneficiul copiilor defavorizaţi, sub sloganul "E Crăciun şi pentru ei".
Voluntarii Crucii Roşii din Sibiu - în campanie pentru revigorarea programului 'Banca de alimente' Voluntarii Crucii Roşii Sibiu vor măsura tensiunea şi vor asigura gratis, cursuri de prim-ajutor, chiar în hipermarketurile din oraş pentru a le reaminti sibienilor că pot dona hrană pentru cei săraci, în cadrul programului "Banca de alimente".
Primele pachete distribuite de Banca de Alimente a Crucii Roşii Crucea Roşie Română a început luni, după o lună de la lansarea proiectului social Banca de Alimente, distribuţia alimentelor către persoane vulnerabile din Bucureşti şi din alte 13 judeţe - Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Iaşi, Sibiu, Suceava şi Vrancea.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...