Cele mai citite
 


Zece cazuri de gripă nouă, săptămâna trecută
luni, 14 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 14 sep /Agerpres/ - Zece noi cazuri de persoane care s-au îmbolnăvit de gripă cu tulpina nouă AH1N1 au fost depistate în România în perioada 7-13 septembrie, a informat luni Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă remis AGERPRES.
Astfel, totalul cazurilor de îmbolnăviri cu AH1N1, la nivel naţional, a ajuns la 326, precizează sursa citată.
Dintre cele zece cazuri noi, patru au fost înregistrate în Bucureşti - două persoane sosiseră din Spania, una din Olanda şi una din Malaezia.
Alte patru cazuri au fost depistate în judeţul Iaşi, dintre care trei contacţi ai unui caz confirmat în săptămâna precedentă şi un caz nou, al unei persoane sosite din Italia.
Tot din Italia sosise şi o persoană depistată cu virusul gripei noi în judeţul Argeş iar o alta, care venise din Spania, a fost înregistrată în judeţul Ialomiţa.
Toate cazurile au prezentat forme clinice uşoare şi au primit terapie antivirală, se mai menţionează în comunicatul Ministerului Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Patru noi cazuri de AH1N1 în România În ultima săptămână au fost înregistrate patru noi cazuri confirmate de gripă cu tulpina nouă AH1N1, totalul la nivel naţional ajungând la 343, a anunţat Centrul Naţional de Prevenire a Bolilor Transmisibile, printr-un comunicat remis AGERPRES.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Ministerul Sănătăţii : Încă şase cazuri de gripă nouă în ţară În ultimele 24 ore au fost înregistrate şase cazuri noi de gripă AH1N1 în trei judeţe ale ţării - Bacău, Cluj şi Mureş, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis duminică AGERPRES.
375 de cazuri confirmate de gripă AH1N1 la nivel naţional Centrul de Prevenire a Bolilor Transmisibile informează că în săptămâna 12-18 octombrie au fost înregistrate 24 cazuri confirmate de gripă cu tulpina nouă AH1N1, totalul la nivel naţional ajungând la 375.
Noua gripă a ucis cel puţin 4.735 de persoane (OMS) Gripa H1N1, care continuă să se extindă în emisfera nordică, a ucis cel puţin 4.735 de persoane în 191 de ţări şi teritorii ale planetei de la apariţia ei în primăvară, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicat vineri - informează AFP.
Cazuri noi de îmbolnăviri cu virusul AH1N1, în ultima săptămână Bucureşti, 27 iul /Agerpres/ - Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino" a confirmat 46 de cazuri noi de îmbolnăviri cu virusul gripal AH1N1, în săptămâna 20-26 iulie, numărul total al persoanelor infectate înregistrat pe teritoriul României ridicându-se...