Cele mai citite
 


CSA a amendat cu 10.000 de lei compania Astra Asigurări pentru poliţa de sănătate Medica Bonus
joi, 22 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia de Supraveghere a Asigurărilor /CSA/ a sancţionat compania Astra Asigurări cu 10.000 de lei şi a interzis temporar vânzarea poliţei Medica Bonus emisă de respectivul asigurător, a anunţat, miercuri, arbitrul pieţei de asigurări din România.
CSA a decis ca pe lângă amenda de 10.000 de lei aplicată companiei Astra Asigurări, a fost interzisă temporar activitatea de oferire, negociere ori încheiere a poliţei de asigurare suplimentară de sănătate Astra Medica Bonus până la data îndeplinirii măsurilor prevăzute în decizia Consiliului Comisiei.
Măsura a fost luată în urma controlului iniţiat la sfârşitul săptămânii trecute, la compania Astra Asigurări, care a vizat verificarea produsului de asigurare de sănătate Medica Bonus, au fost constatate o serie de deficienţe.
Astfel, informaţiile cuprinse în poliţă nu sunt redactate într-o formă clară, accesibilă şi exactă, încât asiguraţii, potenţialii asiguraţi, contractanţii sau potenţialii contractanţi ai asigurării să fie informaţi în mod corect, asupra tuturor condiţiilor contractului de asigurare.
Totodată, nu sunt definiţi şi explicaţi toţi termenii şi expresiile tehnice/medicale/juridice din cuprinsul contractului, iar verificarea prin sondaj a poliţelor Astra Medica Bonus emise, până în prezent, a arătat că asigurătorul nu a pus la dispoziţia asiguraţilor, potenţialilor asiguraţi, contractanţilor sau potenţialilor contractanţi ai asigurării, informaţiile pe care asigurătorii trebuie să le furnizeze, într-o modalitate care să confirme că aceştia au luat cunoştinţă despre conţinutul acestor documente.
În plus, CSA a solicitat companiei Astra Asigurări remedierea tuturor acestor aspecte, iar activitatea de oferire, negociere ori încheiere a poliţei în cauză va putea fi reluată după ce va fi verificată îndeplinirea măsurilor dispuse şi va emite o decizie motivată în acest sens.AGERPRES/(AS-Daniel Badea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sondaj: Medicii şi spitalele private din România - în topul încrederii pacienţilor; spitalele de stat - pe ultimul loc Medicii şi spitalele private din România se află în topul încrederii pacienţilor în componentele sistemului medical românesc, în timp ce spitalele de stat se află pe ultimul loc în acest clasament, potrivit unui sondaj realizat de IMAS împreună cu Centrul pentru inovaţie în medicină.
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...
Amendă între 10 milioane lei şi 30 milioane lei pentru agenţii de muncă temporară fără autorizaţie Desfăşurarea activităţilor specifice agentului de muncă temporară fără autorizaţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei, conform unui proiect de Hotărâre privind condiţiile de funcţionare, precum şi procedura de autorizare a agentului de muncă temporară...
Alico Asigurări România susţine campania pentru renovarea Spitalului de Copii Sf. Maria din Iaşi Alico Asigurări România susţine campania umanitară de strâgere a fondurilor necesare pentru renovarea Spitalului de Copii Sf. Maria din Iaşi, cea mai importantă unitate sanitară din regiunea de nord-est a ţării, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
Alico Asigurări România are un departament care se ocupă cu investigarea fraudelor Alico Asigurări România are un departament care se ocupă cu investigarea posibilelor fraude, a declarat Theodor Alexandrescu, director general Alico Asigurări România.
Alico Asigurări România a lansat Instant Cover, RCA-ul asigurărilor de viaţă Prin Instant Cover românii îşi pot acoperi riscurilor de deces din accident şi invaliditate permanentă totală şi parţială din accident pentru sume plecând de la 24 de lei pe lună, acest produs de protecţie adresându-se populaţiei active cu un venit lunar de 1.200 lei pe membru de familie, a spus, luni...