Cele mai citite
 


Gorj: Zeci de ambulanţieri, buni de plată pentru lipsa a 18 tone de motorină
joi, 22 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 40 de angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj sunt nevoiţi să achite contravaloarea a 18 tone de motorină, cantitate de combustibil care a ieşit lipsă din evidenţele unităţii după un control efectuat de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii în luna mai a acestui an.
Potrivit managerului SJA Gorj, Marinică Niculescu, în prezent, celor 42 de ambulanţieri de la staţia centrală şi substaţiile din judeţ găsiţi responsabili de lipsa celor 18 tone de motorină li se transmit înştiinţările de plată, fiecărui persoane fiindu-i comunicată suma pe care trebuie să o achite. Acesta spune că angajaţii nu au nicio explicaţie pentru lipsa combustibilului, cu toate că nu au fost făcute rapoarte care să ateste că ambulanţele ar consuma mai mult decât este normal sau ar fi defecte.
"Deocamdată se fac comunicările oamenilor, în urma anchetei administrative s-au stabilit persoanele unde s-a localizat lipsa combustibilului, sunt 42 de persoane. Li se transmite fiecăruia cât a ieşit lipsă şi dacă vor accepta să plătească bine, dacă nu, vom merge în instanţă. (...) Cei ce au cantităţi mici de combustibil imputat sunt convins că vor plăti, dar e mai greu cu cei care au cantităţi mari. Cea mai mare cantitate de combustibil imputată este la Târgu-Cărbuneşti, unde un singur angajat are de plătit contravaloarea a circa o mie de litri de motorină", a declarat, miercuri, Marinică Niculescu.
Un control efectuat în luna mai la SJA Gorj de o comisie din Ministerul Sănătăţii a scos la iveală faptul că o cantitate de 18 tone de motorină a ieşit lipsă din evidenţele unităţii. Managerul SJA a decis ulterior montarea unor inele electronice la fiecare ambulanţă care să contorizeze alimentarea cu combustibil a fiecărui autovehicul pentru a stopa furtul de combustibil. AGERPRES/(A - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Serviciul de Ambulanţă a solicitat patru autospeciale de la Ministerul Sănătăţii Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj, Dan Vâlceanu, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a solicitat dotarea parcului auto al instituţiei cu încă patru ambulanţe.
Ialomiţa: Sindicaliştii de la Ambulanţă, în conflict cu managerul Gheorghe Chiş, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale 'Ambulanţa', a venit, vineri seara, la Slobozia, pentru a media un conflict între ambulanţieri şi managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, Radu Paros.
Gorj: Serviciul de Ambulanţă va angaja doi medici specialişti, un asistent medical şi doi ambulanţieri Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Gorj va angaja doi medici specialişti, un asistent medical şi doi ambulanţieri pe perioadă nedeterminată, a declarat miercuri directorul instituţiei, Marinică Niculescu.
S.O.S. de la Managerul Serviciului de Ambulanţă:Judeţul Sibiu are nevoie de încă trei ambulanţe pentru Cod Roşu Judeţul Sibiu mai are nevoie de trei ambulanţe C2 care să facă faţă în cazul unui Cod Roşu, în prezent având doar două, una la SMURD, iar cealaltă la Ambulanţă. La Serviciul de Ambulanţă mai este nevoie de 28 de oameni şi înnoirea a 80 la sută din maşini, care ar trebui casate, a declarat marţi, într-o...
Gorj: Angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă nu mai beneficiază de concedii fără plată Angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj nu vor mai beneficia de concedii fără plată, conducerea instituţiei luând această hotărâre din cauza deficitului de personal cu care se confruntă unitatea.
Gorj: Ambulanţa a intervenit în zilele de Paşte în 160 de cazuri, dintre care 22 de stări de ebrietate Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a răspuns, în primele două zile de Paşte, la un număr de 160 de solicitări, peste 20 dintre acestea fiind stări de ebrietate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful instituţiei, Marinică Niculescu.