Cele mai citite
 


Hunor Kelemen: Vrem ca reforma din sănătate să fie în interesul cetăţenilor, nu a băieţilor deştepţi
joi, 22 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, spune că Uniunea a contribuit de-a lungul timpului la reforma statului şi a societăţii româneşti, punctând, însă, că UDMR nu a fost niciodată de acord cu schimbări care nu servesc în totalitate interesele fiecărui cetăţean şi că vrea ca reforma din domeniul sănătăţii să nu fie una în interesul "băieţilor deştepţi" din domeniu.
"UDMR în această perioadă cred că a contribuit la reforma statului la reforma societăţii româneşti într-o măsură destul de consistentă şi se poate verifica acest lucru. Noi niciodată nu am fost de acord cu schimbări care nu servesc în totalitate interesele fiecărui cetăţean, indiferent de domeniu. În continuare suntem pentru a schimba sistemul de sănătate, un sistem distorsionat în acest moment şi cu multe hibe. (...) Noi vrem ca această reformă să fie în interesul fiecărui cetăţean, fiecărui contribuabil, ci nu în interesul băieţilor deştepţi din domeniu sanitar", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele UDMR.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că politicienii din UDMR trebuie să înţeleagă că trebuie să servească România, nu să blocheze nevoia de reformă a statului.
"La fel cum s-a făcut o lege a educaţiei, o lege modernă, la fel avem nevoie de o nouă lege a sănătăţii. Sigur, înţeleg şi opoziţia unora, ea este tot rezultatul concluziilor unui raport al unei comisii prezidenţiale. Ce trebuie înţeles însă este că acest sistem s-a dovedit extrem de vulnerabil din punctul de vedere al controlării costurilor. Ori un sistem în care cetăţenii dau bani, unde banii nu pot fi controlaţi, este sortit să genereze prestaţii de proastă calitate. Voi insista asupra acestui lucru, sigur că problema pare a fi tot la UDMR. Tot acolo unde s-a blocat şi procesul de reorganizare a administraţiei locale. Voi face un apel la polticienii din UDMR să înţeleagă că sunt politicieni care servesc România, şi nu politicieni care blochează nevoia de reformă a statului român", a spus Băsescu, la Radio România Actualităţi. AGERPRES/(A-Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu către UDMR: Să înţeleagă că sunt politiceni care servesc România, nu care blochează nevoia de reformă Politicienii din Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR, în coaliţia la guvernare) să înţeleagă că trebuie să servească România, nu să blocheze nevoia de reformă a statului, a spus miercuri preşedintele Traian Băsescu, punctând faptul că UDMR a blocat procesul de reformă a sănătăţii.
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Hunor Kelemen: Am primit observaţii la proiectul de lege a sănătăţii şi de la PDL, există şi acolo anumite reţineri Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a precizat miercuri că ministrul sănătăţii, Ritli Ladislau, a primit de la Administraţia Prezidenţială, în urmă cu o lună, proiectul de lege pentru reforma în domeniul sănătăţii, punctând că Uniunea mai are nevoie de nişte lămuriri cu privire la nişte prevederi, printre...
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori, a declarat, joi, preşedintele...
Traian Băsescu susţine un nou acord cu FMI având ca obiectiv major consolidarea fiscală Bucureşti, 4 ian /Agerpres/ - Preşedintele Traian Băsescu susţine încheierea unui nou acord între România şi Fondul Monetar Internaţional /FMI/, de tip preventiv, având ca obiectiv major consolidarea fiscală.