Cele mai citite
 


În Olanda se caută fermieri, şoferi de camion şi angajaţi în domeniul sănătăţii
joi, 22 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Economia olandeză are nevoie de mai mulţi fermieri, şoferi de camioan şi angajaţi în domeniul sănătăţii, mai degrabă decât de bancheri şi jurnalişti, se afirmă într-o analiză a pieţei muncii realizată de cercetători de la Universitatea Maastricht, relatează miercuri Dutch News.
'Nu mai este nevoie de produse complicate bancare şi de asigurări', a declarat cercetătorul Frank Corvers pentru Volkskrant, atunci când a fost întrebat de ce există o scădere a cererii pentru agenţii de asigurări şi contabili.

În schimb, populaţia vârstnică numeroasă se traduce printr-o creştere a cererii pentru personalul medical - singurul sector în care se prevede o creştere a numărului de locuri de muncă, conform studiului realizat.

Se pare de asemenea că se întrevede o stopare a procesului de consolidare în sectorul agricol, deschizând astfel calea pentru micii agricultori, a spus Frank Corvers.

Şoferii de camion vor fi de asemenea în număr mic, deoarece generaţiile mai în vârstă sunt suprareprezentate în cadrul forţei de muncă actuale.AGERPRES/(Mihaela Moise)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Somităţi ale lumii medicale mondiale s-au reunit la Şcoala de vară IRM, organizată de UMF Reputaţi profesori universitari şi cercetători din Statele Unite ale Americii, Germania, Belgia, Olanda şi România s-au reunit la Iaşi pentru a lua parte la Şcoala Internaţională de Vară IRM 'New Frontiers in MR Imaging: MR Fingerprinting, PET/MRI, Advances in Brain and Spine Imaging', eveniment organizat...
România şi Bulgaria au de suferit de pe urma elitelor plecate în străinătate (presa germană) Tot mai mulţi oameni bine pregătiţi pleacă din România şi Bulgaria. Emigraţia le este uşurată de libera circulaţie în Europa, însă acestor două ţări le lipsesc specialiştii, arată luni publicaţia Augsburger Allgemeine.
Olanda, în avangarda muncii part-time Din motive care îmbină tradiţia şi modernitatea, trei femei olandeze din patru muncesc part-time. Sectoare dominate de femei, cum ar fi sănătatea şi educaţia, funcţionează aproape în întregime pe baza acestui sistem şi chiar femei fără copii şi mame ale unor copii mai mari îşi negociază veniturile contra...
Să fie insectele proteinele viitorului? Potrivit unei echipe de cercetători olandezi, insectele vor ajunge să înlocuiască carnea în alimentaţia oamenilor. Ce are gust de alune, este bogată în proteine, săracă în grăsimi, emite puţin gaz cu efect de seră şi nu transmite boli oamenilor care o consumă? Insecta, scrie cotidianul francez Le Monde...
Amendă între 10 milioane lei şi 30 milioane lei pentru agenţii de muncă temporară fără autorizaţie Desfăşurarea activităţilor specifice agentului de muncă temporară fără autorizaţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei, conform unui proiect de Hotărâre privind condiţiile de funcţionare, precum şi procedura de autorizare a agentului de muncă temporară...
Consumul de iaurturi cu vanilie îi face pe oameni fericiţi (studiu) Faptul de a fi surprins plăcut sau neplăcut de gustul unui aliment poate schimba starea de spirit a unei persoane, potrivit unui studiu publicat în revista Food Research International şi preluat de site-ul Medicalnewstoday.com.