Cele mai citite
 


Mehedinţi: Cinci cazuri de trichineloză la porcii sacrificaţi în gospodării
joi, 22 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Laboratorul sanitar-veterinar din localitatea Halînga al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi a înregistrat, în perioada 10-20 decembrie, cinci cazuri de trichineloză depistate la porcii sacrificaţi înainte de Crăciun.
Purtătorul de cuvânt al DSVSA Mehedinţi, Adriana Ganea, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că animalele aparţineau unor persoane din localităţile Cerneţi, Punghina, Salcia, Şimian şi Izvorul Bîrzii.
'Au fost trimise la laborator pentru confirmare 40 de probe suspecte, dar numai cinci au fost purtătoare a parazitului trichinella spiralis. Carnea rezultată în urma tăierii porcilor bolnavi a fost confiscată şi incinerată la abatorul din comuna Broşteni', a precizat Ganea.
Potrivit sursei citate, medicii veterinari vor continua să monitorizeze în fiecare localitate din judeţul Mehedinţi sacrificările de porci şi dispun de aparatura necesară efectuării de examene trichineloscopice. AGERPRES/(AS - Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Porci sacrificaţi pentru că au fost depistaţi cu trichinella spiralis Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi, dr.Adriana Ganea, a declarat marţi pentru AGERPRES că în două localităţi din judeţ s-au înregistrat primele cazuri de infestare a porcilor cu trichinella spiralis.
Mehedinţi: Trei cazuri de infestare cu trichinella spiralis la porcii sacrificaţi pentru Crăciun Un număr de trei porci sacrificaţi în localităţile Punghina, Pătulele şi Hinova au fost depistaţi infestaţi cu virusul trichinella spiralis, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi, Daniel Făinişi.
Mehedinţi: Alte două cazuri de trichineloză depistate în judeţ În judeţul Mehedinţi au fost depistate alte două cazuri de porci sacrificaţi infestaţi cu trichinela spiralis, primul caz fiind înregistrat la începutul săptămânii trecute, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, reprezentanta DSVSA, Adriana Ganea.
Bistriţa-Năsăud: Patru porci bolnavi de trichineloză, depistaţi în ultimele două săptămâni Patru porci bolnavi de trichineloză au fost depistaţi de veterinari în judeţul Bistriţa-Năsăud în ultimele două săptămâni, în urma sacrificării, însă din fericire niciunul dintre proprietari nu a apucat să consume carnea înainte de a primi rezultatul analizelor de laborator, potrivit datelor comunicate...
Bistriţa-Năsăud: S-au înmulţit cazurile de trichineloză la porc Peste zece porci infectaţi cu parazitul Trichinella Spiralis au fost descoperiţi în ultimele trei săptămâni de angajaţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistriţa-Năsăud, în baza analizelor de laborator efectuate.
Mehedinţi: Măsuri preventive de restricţionare a circulaţiei bovinelor în urma unor focare de dermatoză nodulară Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi a impus crescătorilor de animale restricţionarea circulaţiei bovinelor dintr-o zonă în alta ca urmare a apariţiei unor focare de dermatoză nodulară la efective de animale din Bulgaria, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul...