Cele mai citite
 


Persoanele implicate în dosarul UMF Iaşi - trimise în judecată
joi, 22 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei dintre persoanele aflate la conducerea universităţii de medicină Gr.T.Popa (UMF) Iaşi, printre care şi rectorul Vasile Astărăstoae au fost trimişi în judecată de procurorii de la Driecţia Naţională Anticorupţie Iaşi, dosarul urmând a fi judecat la Curtea de Apel Iaşi.
Surse din cadrul Curţii de Apel Iaşi susţin că procesul ce vizează trucarea la UMF Iaşi a unei licitaţii pentru eLearning cu fonduri europene în valoare de peste 6,4 milioane de euro, prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, va avea loc la începutul anului viitor.
În dosarul amintit, rectorul UMF Gr.T.Popa, Vasile Astărăstoae este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, tentativă la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, conflict de interese şi aderare la un grup infracţional organizat.
Directorul de comunicaţii al UMF, Adrian Ciureanu, alături de Corvin Pughin, administratorul firmei Maguay Impex SRL din Bucureşti este acuzat în acelaşi dosar de dare de mită, complicitate la infracţiunea de conflict de interese, luare de mită în formă continuată, infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, din care una în forma continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, iniţierea sau aderarea la un grup infracţional organizat.
De asemenea, Daniela Druguş, directorul administrativ al UMF Iaşi, este acuzată de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, fals intelectual şi aderare la un grup infracţional organizat.
În acelaşi dosar mai sunt cercetate alte 16 persoane.
Platforma de eLearning oferă posibilitatea studenţilor de a accesa întreaga documentaţie de curs, dând totodată şi informaţiile suplimentare, dar şi posibilitatea examinării prin metode electronice. Ea a fost implementată de firma bucureşteană Maguay Impex SRL, în urma unei licitaţii pe SEAP. Pentru implementarea platformei, UMF Iaşi a plătit peste 6,4 milioane de lei, din care aproape 5,4 milioane lei au reprezentat cheltuieli eligibile nerambursabile.
'Nu am fost informat că sunt trimis în judecată. Nici avocatul meu nu ştie. Ca de fiercare dată aflu mai întâi de la presă şi după aceea de la instituţiile abilitate. Mă aşteptam ca DNA să facă asta, după ce mi-a făcut ANI în ultiumele zile. În plus, mâine sunt alegeri la Colegiul Medicilor din România unde eu candidez la un nou mandat de preşedinte. E bine că DNA îmi oferă posibilitatea de a-mi demonstra, în instanţă, nevinovăţia', a declarat, pentru AGERPRES, prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae.
Acesta a obţinut la sfârşitul săptămânii trecute cel de-a doilea mandat de rector al UMF Iaşi şi intenţionează să obţină tot un al doilea mandat, de preşedinte, la Colegiul Medicilor din România deşi ANI îl acuza în urmă cu câteva zile de incompatibilitate deoarece exercită simultan mai multe funcţii: rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, preşedinte al Colegiului Medicilor din Iaşi, director al Institutului de Medicină Legală Iaşi, preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitraj din cadrul CNSAS şi membru în Comisia Superioară de Medicină. AGERPRES/(AS, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, trimis în judecată de procurorii DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au dispus trimiterea în judecată a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, manager de proiect şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a platformei...
V. Astărăstoae: Mă bucur că dosarul în care sunt acuzat a fost trimis în instanţă pentru că se va constata nevinovăţia mea Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, spune că trimiterea dosarului UMF în faţa instanţei va demonstra nevinovăţia sa în faţa acuzaţiilor care i se aduc.
Iaşi: Vasile Astărăstoae, confirmat în funcţia de rector al UMF 'Gr.T.Popa' Prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae a fost confirmat în funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, de ministrul Educaţiei, Cătălin Ovidiu Baba.
ANI: Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, şi-a acordat ilegal contracte de 200.000 lei Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în vederea cercetării rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' din Iaşi, Vasile Astărăstoae, pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce acesta şi-a atribuit lui şi fiicei sale contracte...
Iaşi: Profesorul Astărăstoae a fost externat pe propria semnătură Profesorul Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi va trebui să suporte o angioplastie, intervenţie chirurgicală în timpul căreia îi va fi implantat un stent, din cauza unor probleme cardiace mai vechi.
Iaşi: Vasile Astărăstoae, audiat de procurorii DNA Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, Vasile Astărăstoae, s-a prezentat vineri la DNA pentru a explica în ce fel a obţinut compania Maguay licitaţia pentru implementarea platformei eLearning, care face parte dintr-un proiect european.