Cele mai citite
 


Traian Băsescu apreciază decizia lui Boc de a respinge modificările de buget cerute de marile companii de stat
joi, 22 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că apreciază decizia de miercuri a premierului Emil Boc, care a respins toate modificările de buget cerute de marile companii de stat, cerând explicaţii precise asupra motivelor pentru care nu s-au realizat bugetele.
"Am apreciat foarte mult o măsură pe care prim-ministrul a luat-o astăzi (miercuri - n.r.). Ca de obicei, marile companii au venit, în una din ultimele şedinţe de Guvern pe anul acesta, cu rectificarea bugetelor. Eu nu m-am uitat în bugetele lor, dar ştiu care-i practica, probabil nu şi-au făcut veniturile, au cheltuit mai mult decât au avut în bugetul iniţial şi aveau nevoie ca Guvernul să le consfinţească lipsa de responsabilitate a managerilor, să le aprobe noile bugete pe anul acesta, să le justifice, să le acopere faptul că nu şi-au făcut bugetele sau au avut cheltuieli mai mari. În timp ce domnii manageri au stat tot anul, au dat contracte la toate SRL-urile clientelei, nu le-a păsat de restructurare, nu le-a păsat de performanţă. Iar primul-ministru, astăzi, în Guvern, a respins toate modificările de buget cerând explicaţii precise asupra motivelor pentru care nu s-au realizat bugetele. Eu sper că va face şi pasul următor, după ce vede bugetele să-i dea afară pe directorii care n-au respectat parametrii bugetari pe care guvernul i-a aprobat, dar reflexul managerilor politici este să nu le pese de bugetele aprobate în guvern, care au fost aprobate tot la propunerea lor", a declarat Băsescu, la Radio România Actualităţi.
El a punctat că reacţia premierului Emil Boc arată "în sfârşit" o atitudine corectă faţă de regiile şi companiile de stat.
"Mai avem o lege a responsabilităţii fiscale, care, undeva pe la articolul 21, se referă în mod egal şi la directori de spitale şi la directori de regii şi la primari, la obligaţia respectării bugetelor şi la sancţiuni când nu se respectă bugetele. Deci, vreau să cred că această lege va fi aplicată şi cred că o măsură imediată este responsabilizarea managerilor acestor regii, care nu şi-au făcut restructurări şi au mizat că "se duce ministrul meu în guvern şi prim-ministrul acestui guvern va spune: 'Bine, treacă. Aprobăm noii parametri ai bugetului că atât aţi putut voi să faceţi"'", a conchis Băsescu. AGERPRES/(A-Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
UPDATE Băsescu: România are nevoie urgent de o nouă lege a Sănătăţii Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că România are nevoie urgent de o nouă lege a Sănătăţii, făcând apel la cei responsabili să se aplece asupra proiectului pe care l-a pus în dezbatere cu Emil Boc.
Guvernul se reuneşte vineri pentru a discuta bugetul de stat pentru anul 2012 Guvernul se reuneşte, vineri, în şedinţă, în vederea discutării bugetului de stat şi a proiectului de buget privind asigurările sociale pentru anul 2012, iar potrivit premierului Emil Boc, documentul final urmează să ajungă în Parlament, cel mai probabil, luni, 28 noiembrie.
UPDATE Premierul Emil Boc: Raed Arafat revine la Ministerul Sănătăţii ca subsecretar de stat Dr. Raed Arafat va reveni în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), a anunţat marţi premierul Emil Boc.
România: Protestele ar putea submina şansele lui Emil Boc la alegerile parlamentare (Reuters) Protestele din România, cele mai puternice din ultimii peste 10 ani, sunt departe de a fi suficient de serioase pentru a influenţa politica sau pentru a ameninţa guvernul, însă ar putea submina şansele premierului Emil Boc la alegerile parlamentare de la sfârşitul lui 2012 şi l-ar putea lăsa pe preşedintele...
Năstase: România, un stat captiv. Dacă Băsescu nu are încredere în Igaş poate scrie în jurnalul personal Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, consideră că România se transformă într-un stat captiv, minimal, în care a dispărut încrederea.