Cele mai citite
 


Un nou medicament pentru afecţiuni cardiace
joi, 22 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Bolnavii cardiaci beneficiază de o nouă opţiune terapeutică, medicamentul Wenzell, care conţine valsartan şi este indicat în tratamentul diferitelor disfuncţii de natura cardiacă, precum şi în terapia post infarct.

Produsul se administrează în următoarele situaţii: în tratamentul hipertensiunii arteriale esenţiale, în cazul pacienţilor stabili din punct de vedere clinic, care au suferit recent (între o zi şi 10 zile) un infarct miocardic şi prezintă insuficienţă cardiacă simptomatică sau disfuncţie sistolică ventriculară stângă asimptomatică, în cazul insuficienţei cardiace, atunci când nu pot fi utilizaţi inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (ECA).
'Am ales să lansăm Wenzell ca prim produs al diviziei noastre de cardiologie datorită eficienţei sale în terapia unora dintre cele mai întâlnite afecţiuni din România, problemele cardiace şi hipertensiunea arterială, care se numără printre cele mai importante cauze ale mortalităţii în ţara noastră. Peste 100.000 de pacienţi au fost incluşi de-a lungul anilor în studii cu valsartan, iar rezultatele obţinute ne dau convingerea că Wenzell îşi va câştiga rapid un loc important pe piaţa produselor destinate cardiologiei', a declarat dr. Ana-Maria Budui, product manager în cadrul Romastru Trading, potrivit unui comunicat.
În cazul fiecăreia dintre afecţiunile în al căror tratament se foloseşte Wenzell, există o serie de avantaje. Astfel, în cazul hipertensiunii arteriale, un atu al acestui produs este că poate fi utilizat şi în asociere cu alte medicamente antihipertensive; în cazul pacienţilor care au suferit recent un infarct miocardic, valsartanul poate fi utilizat şi la pacienţii trataţi cu alte medicamente utilizate în tratamentul post-infarct miocardic, de exemplu trombolitice, acid acetilsalicilic, beta-blocante, statine şi diuretice.
Nu este recomandată asocierea cu inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (ECA).
În cazurile de insuficienţă cardiacă, valsartanul poate fi administrat în asociere cu alte medicamente, cu toate acestea administrarea concomitentă a valsartanului cu un inhibitor ECA şi un beta blocant nu este recomandată.
Tratamentul cu Wenzell nu este indicat copiilor cu vârsta sub 18 ani, persoanelor care prezintă hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi, pacienţilor care suferă de insuficienţă hepatică severă, ciroză biliară şi colestază, precum şi femeilor aflate în al doilea şi al treilea trimestru de sarcină. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Marius Geantă: Aproximativ un milion de români suferă de insuficienţă cardiacă Aproximativ un milion de români suferă de insuficienţă cardiacă, în jur de 25.000 de persoane sunt diagnosticate în fiecare an cu această boală, iar nouă din zece nu ştiu că suferă de aceasta, a declarat vineri dr. Marius Geantă, co-fondator şi preşedinte al Centrului pentru Inovaţie în Medicină.
Prevalenţa insuficienţei cardiace în România, aproape dublă faţă de restul Europei Îmbunătăţirea prognosticului pacienţilor spitalizaţi cu insuficienţă cardiacă care suferă nenumărate reinternări, în ciuda terapiilor existente, este una din priorităţile prof. dr. Mihai Gheorghiade, specialist în domeniul cardiologiei din SUA.
Cluj: Hipertensiunea arterială pulmonară este ameliorabilă, nu vindecabilă, afirmă prof. dr. Monica Pop Hipertensiunea arterială pulmonară (HTAP) este o boală este destul de rară, ameliorabilă, nu vindecabilă, iar costurile pentru îmbunătăţirea stării pacientului bolnav de HTAP sunt mari. Creşterea presiunii sângelui în artera pulmonară duce la insuficienţă cardiacă dreaptă, cu mare risc de deces, a declarat...
O alternativă generică pentru hipertensiune Un nou medicament generic pentru hipertensiune şi afecţiuni renale a fost lansat pe piaţa românească, se arată într-un comunicat remis presei de producător.
Un nou tratament pentru hipertensiune arterială Un nou medicament indicat în tratamentul hipertensiunii arteriale esenţiale, profilaxia cardiovasculară (reducerea mortalităţii la pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare aterotrombotice diagnosticate sau diabet zaharat de tip II) - Telmisartan Actavis (substanţa activă - telmisartan) - va fi lansat pe...
Insomniile şi insuficienţa cardiacă ar fi corelate, potrivit unui studiu recent Riscul de a dezvolta o insuficienţă cardiacă ar fi de trei ori mai mare (353%) la persoanele care suferă de tulburări ale somnului, arată un studiu norvegian apărut miercuri în revista 'European Heart Journal', preluat de ediţia franceză a Huffington Post.